Chimpansees

CC overzicht

Verblijf 1

Groep Buddy

Buddy
Buddy zat jarenlang onder slechte omstandigheden in een hok op een vuilstort in Spanje.

Buddy

Macario
Macario woonde 12 jaar op Gran Canaria; aanvankelijk als onderdeel van een gezin, maar toen hij ouder werd zat hij alleen in een hok.

Macario

Tanno
Tanno is afkomstig uit een dierentuin op Tenerife. Zijn verblijf was klein en gedateerd.

Verblijf 2

Groep Julio

Fiffy
Fiffy leefde 8 jaar bij Franse particulieren in huis. Toen dat niet meer ging, leefde ze jarenlang in een kleine, dichtgelaste kooi op de zolder van het huis. In de kooi was het vies, koud en donker.

Julio
Julio leefde bij een Spaanse particulier in huis. Nadat Julio in beslag genomen werd, is hij ondergebracht in twee verschillende dierentuinen en uiteindelijk in een Spaans opvangcentrum terecht gekomen. Toen ze erachter kwamen dat hij Hepatitis B heeft, is Julio naar AAP verhuisd. Het Spaanse opvangcentrum kon niet de juiste zorg kon bieden.

Regina
Regina komt uit Litouwen en trad daar op in een circus. Ook moest ze met mensen op de foto en in kleertjes poseren voor reclame-uitingen. Voordat Regina naar AAP kwam, zat ze 6 jaar opgesloten in de kelder van het huis van haar eigenaar.

Julio
Fiffy, Julio & Regina

 

Linda
Linda kreeg in haar jonge jaren kleertjes aan en moest op het Spaanse eiland Lanzarote met mensen op de foto. Toen ze daar te groot voor werd, volgde jarenlange, eenzame opsluiting in een betonnen schuurtje.

Linda

Marria
Marria leefde 13 jaar bij een Portugees gezin in huis, ze was compleet vermenselijkt. Toen ze opstandig werd, volgde eenzame opsluiting in een garage.

Marria

Verblijf 3

Groep Mojo en Freddy

Mojo
Mojo leefde een groot deel van zijn leven in de garage van een bejaarde Belgische vrouw. Hij kreeg chocola, toetjes, frisdrank, koffie met melk en suiker, bier en wijn.

Freddy
Freddy heeft een leven achter zich als circusdier in Duitsland. Hij leefde jarenlang in circustrailers.

Mojo Freddy
Mojo & Freddy

 

 

Verblijf 4

Sony en Unyoro

Sony
Sony komt uit een Spaans circus. Daar trad hij niet op, maar was hij onderdeel van een mini-dierentuin.

Sony

Unyoro
Unyoro woonde in Leipzig Zoo. Omdat hij de laatste jaren zeer agressief gedrag vertoonde, lukte het de dierentuin niet meer om hem met andere chimpansees te laten leven.

Unyoro

 

 

Verblijf 5 

Bongo en Klaus

Bongo en Klaus moesten jarenlang met toeristen op de foto op de stranden van het Spaanse eiland Tenerife. Daar kwam een einde aan toen de twee in beslag genomen werden en naar een plaatselijk dierenpark werden gebracht. Het park kon echter niet goed voor ze zorgen en dreigde de twee te euthanaseren.  

Bongo
Bongo
Klaus
Klaus