Luipaard Bono

Verhuisbericht: luipaard Bono naar Zuid-Afrika

Mooi nieuws over luipaard Bono! We hebben een nieuw thuis voor hem gevonden bij onze herplaatspartner Jukani Wildlife Sanctuary in Zuid-Afrika! Vandaag konden we hem hier naar toe brengen.

Zwaar leven

Bono werd door zijn eigenaar als ‘huisdier’ aangeschaft en werd in een appartementje in Riga, Letland, gehouden. Vanaf toen speelde zijn leven zich af tussen vier muren. Een afschuwelijk bestaan voor een luipaard… Toen de lokale politie hierachter kwam, werd Bono in beslag genomen.
De toen 15 maanden oude Bono was in slechte conditie. Hij was véél te zwaar en bleek bovendien gruwelijk te zijn verminkt…

Om hem veilig als huisdier te kunnen houden, had Bono’s eigenaar hem namelijk laten ontklauwen: een zeer pijnlijke – en bovendien illegale – procedure waarbij de punt van de tenen wordt geamputeerd.
Luipaard Bono zonder klauwen
Bono is ontklauwd door zijn eigenaar.

Herstellen bij AAP

Eind 2021 kon Bono naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht worden. De luipaard verbleef de eerste weken bij AAP in onze Quarantaine. Hier kon hij rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. Enkele weken later kreeg hij ook toegang tot een ruim buitenverblijf.

Het duurde nog meerdere maanden voordat Bono helemaal op zijn gemak was en zijn heftige verleden achter zich kon laten.
Verhuizen
In de tussentijd zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte plek voor Bono, waar hij de rest van zijn leven in alle rust kan genieten. En die vonden we in Zuid-Afrika, bij onze herplaatspartner Jukani Wildlife Sanctuary! Vandaag konden we hem hier eindelijk naar toe brengen.
Verhuizing luipaard Bono
Luipaard Bono in zijn transportkist, de reis naar Zuid-Afrika kan beginnen!
Meer informatie over de verhuizing van Bono volgt spoedig!

Overige berichten