Stichting AAP biedt Noord-Brabant opvang wasberen aan

Almere, 21 juni – Stichting AAP biedt de provincie Noord-Brabant aan om de wasberen die in de regio worden gevangen, op te vangen. AAP heeft dit deze week in een brief aan de provincie laten weten. In de provincie Noord-Brabant zijn slechts enkele wasberen gesignaleerd. “Het vangen en opvangen van de dieren is mogelijk en – nog belangrijker – een diervriendelijker oplossing”, aldus David van Gennep, directeur van Stichting AAP.

Vorige week besloot de provincie Noord-Brabant dat zij de in het wild levende wasberen in de provincie wil laten afschieten. De wasbeer moet op grond van Europese regelgeving worden bestreden omdat deze een bedreiging vormt voor inheemse flora en fauna.

Eerder nam ook de provincie Limburg eenzelfde besluit. Stichting AAP startte naar aanleiding daarvan een petitie. Binnen twee weken hadden 27.814 burgers de petitie ondertekend. De publieke verontwaardiging maakt duidelijk dat het afschieten van de wasbeer voor veel mensen geen oplossing is. Gelukkig herzag de provincie Limburg haar besluit en koos zij primair voor het vangen en opvangen van de in het wild levende wasbeer in haar provincie.

“Wij hopen dat ook de provincie Noord-Brabant terugkomt op de beslissing om de wasberen in de provincie af te schieten”, aldus Van Gennep.

Overige berichten