Resusaap Christos en berberaap Lulú overleden

In korte tijd moesten we afscheid nemen van twee bekende dieren bij Stichting AAP: resusaap Christos en berberaap Lulú. Beide dieren zaten sinds hun redding meerdere jaren bij AAP en hadden bovendien vele adoptieouders.

Christos

Resusaap Christos was door zijn eigenaar eenzaam opgesloten in een kooi in de achtertuin. Ook zijn hoektanden waren van hem afgenomen. In 2015 kon hij van zijn nare bestaan worden gered en naar AAP worden gebracht. Hier wisten we hem met succes samen te voegen met soortgenoot Currito.

Christos had zijn hele leven suikerziekte en kreeg speciale verzorging. De laatste weken ging zijn gezondheid echter snel achteruit. De kwetsbare Christos was ‘op’. Om hem verder lijden te besparen, is besloten hem in te laten slapen.
Lulú
Berberaap Lulu werd jarenlang als huisdier gehouden en zat opgesloten in een vogelkooitje. Door slechte huisvesting en verkeerde voeding liep ze ernstige vergroeiingen op. Toen ze in 2010 naar AAP werd gebracht, had ze nog een lange weg te gaan. Ze moest namelijk leren omgaan met soortgenoten.

Uiteindelijk wisten we haar samen te voegen met berberaap Vico. De twee hebben jarenlang een verblijf gedeeld, tot Vico vorig jaar plots overleed. We moesten op zoek naar een nieuw maatje voor Lulú en die vonden we kort geleden: Lola. Helaas heeft hun samenzijn maar kort geduurd. Onlangs ontdekten we meerdere wondjes bij Lulú. Ze kreeg speciale behandelingen, maar het sloeg niet aan. Uiteindelijk moesten we ook Lulú laten inslapen.

Overige berichten