Reddingsactie voor piepjonge witoorpenseelaapjes

Drie piepjonge witoorpenseelaapjes zijn eerder deze ochtend bij AAP binnengebracht. De dieren, slechts twee tot vier weken oud, werden in beslag genomen op een snelweg in Italië.

Het verhaal

De babyaapjes werden bij toeval ontdekt bij een politiecontrole op de Italiaanse snelweg. In kooitjes, tussen een papegaai en twee honden gepropt, zagen de agenten de kleine koppies. De hulpeloze dieren werden gelukkig direct in beslag genomen. Waarschijnlijk zijn de dieren in Oost-Europa besteld door Italiaanse kopers.

Witoorpenseelaapjes in kooitje
De witoorpenseelaapjes werden in kooitjes gevonden.

Urgente zorg

De opgeroepen dierenarts in Italië kon de witoorpenseelaapjes opvangen, maar oordeelde dat de dieren urgent specialistische zorg nodig hadden. Hij vertrok direct met zijn camper naar ons opvangcentrum in Almere. Het jongste dier, Oscar, overleed helaas onderweg…

Onze dierenarts heeft de drie overgebleven witoorpenseelaapjes inmiddels kunnen onderzoeken. De twee oudere dieren doen het gelukkig goed. Ze zijn ondanks goed eten en drinken onderweg wel afgevallen en ietwat mager, maar hebben bij AAP zelfstandig kunnen eten en drinken.

Het jongste dier dat broertje Oscar had verloren tijdens de reis, at bij aankomst alleen nog uit een voedingsspuit. Enige tijd later begon hij ook zelfstandig te eten. Vanwege problemen met de longen, krijgt hij ook antibiotica.

Een van de witoorpenseelaapjes bij AAP.
Help met een donatie
Wil jij meehelpen met een donatie? Alle hulp is meer dan welkom!

Overige berichten