Provincie gooit roer om en kiest voor opvang wasbeer

De provincie Limburg heeft het roer omgegooid en kiest voor opvang van de in het wilde levende wasbeer in haar regio. Dat is vrijdagmiddag tijdens de vergadering van de Interim Statencommissie van de provincie Limburg besloten.

“Dit is een enorme stap vooruit en daar zijn wij blij mee. Het enige risico blijft dat de provincie nog steeds overweegt om dieren af te schieten in gebieden waar ze moeilijk te vangen zijn. Het is aan ons om, met behulp van publiek, ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van deze dieren gered worden”, aldus AAP-directeur David van Gennep. David sprak vrijdag de commissie toe. Daarna overhandigde hij ruim 27.000 handtekeningen van burgers die, net als AAP, tegen het afschieten van de wasberen zijn, aan de commissaris van de Koning, dhr. Bovens.

Verontwaardiging
AAP startte de petitie naar aanleiding van het besluit van de provincie Limburg om wasberen in de provincie te gaan afschieten. Na iets meer dan een week hadden 27.814 burgers de petitie ondertekend. Onder deze burgers bevonden zich meer dan 2.000 inwoners van de provincie Limburg. De publieke verontwaardiging maakt duidelijk dat het afschieten van de wasbeer voor veel mensen geen oplossing is. De Partij voor de Dieren zorgde ervoor dat het onderwerp vrijdag nogmaals op de agenda van de commissie kwam.

Opvangpartners
Of Limburg voor de opvang van de wasberen ook gebruik wil maken van de opvangmogelijkheden bij AAP is nog niet besloten. Limburg zal binnenkort gaan bepalen met welke opvangpartner(s) de opvang ingevuld gaat worden.

Overige berichten