Oude tijger Foz ingeslapen

Onlangs is de stokoude tijger Foz ingeslapen in ons opvangcentrum in Spanje. Foz werd in januari 2022 met soortgenoot Brine uit een circus in Portugal gered. Het zware circusleven had zijn tol geëist bij beide dieren, zowel Foz als Brine waren er ontzettend slecht aan toe.

Foz en Brine werden naar het opvangcentrum van AAP in Spanje gebracht, waar ze eerst in quarantaine gingen. Hier konden ze tot rusten komen en konden wij ze beter onderzoeken. Niet veel later moesten we Brine al laten inslapen. Brine was graatmager en had een groot gezwel onder zijn tong. Omdat hij apatisch werd en niet meer at of dronk, konden we weinig meer voor hem betekenen. Hij heeft nog heel even voor het eerst in zijn leven van de buitenlucht in een buitenverblijf mogen genieten.
Tijger Foz in een knus slaapplekje, gemaakt door onze dierverzorgers.
Ook Foz was er slecht aan toe. Hij heeft bij AAP wat langer kunnen genieten van een rustig en vredig leven, maar helaas ging zijn gezondheid snel achteruit in de afgelopen weken. Foz bewoog nauwelijks meer en nam ook niet meer de moeite om te eten of te drinken. Ook bij Foz moesten we de loodzware beslissing nemen hem in te laten slapen.

Foz is 21 jaar geworden.

Overige berichten