Mannetjesleeuw Ruru voor het eerst in buitenverblijf

De jonge leeuw Ruru heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Als klein welpje werd hij opgesloten in een donkere schuur in Oekraïne, waar hij jarenlang alleen groot heeft moeten worden. Toen de oorlog uitbrak, liet zijn eigenaar hem aan zijn lot over. Ruru bleef alleen achter.

Gelukkig kon hij deze zomer naar ons opvangcentrum in Spanje worden gebracht. Bij ons is Ruru eerst in quarantaine gegaan, waar hij in alle rust kon wennen aan zijn nieuwe omgeving. Daarna ging voor Ruru het luik open naar een ruim buitenverblijf. In dit filmpje zie je hoe Ruru zijn eerste stappen zet.

Mag leeuw Ruru op jouw steun rekenen?

Bij AAP doen wij er alles aan om dieren als Ruru te helpen. Maar voor de kostbare verzorging van dieren als Ruru zijn wij afhankelijk van donaties. Wij hebben jouw hulp dan ook hard nodig! De verzorging van een leeuw kost zo’n 75,- per dag. Denk hierbij aan medische zorg, voeding en huisvesting. Met jouw steun kunnen wij dieren als Ruru de liefdevolle verzorging geven die ze zo verdienen. Met een donatie van 8,- draag je bijvoorbeeld al bij aan gezonde voeding.

Help mee en doneer een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.

Overige berichten