Gerenoveerd Bèta-eiland officieel geopend

Na jaren overleg met de gemeente Almere, diverse werkzaamheden en tal van andere uitdagingen, konden we onlangs het gerenoveerde Bèta-eiland officieel openen. Het Bèta-eiland is onderdeel van de Apeneilanden en was toe aan vernieuwing.

Dankzij vele Air Miles-donaties kon de renovatie worden gefinancierd: maar liefst 81 miljoen Air Miles werden aan AAP gedoneerd. Hiermee konden we een groep Japanse makaken onlangs toegang geven tot een prachtig nieuw verblijf. In het filmpje hieronder vertelt AAP-directeur David van Gennep meer over het proces van de renovatie en hoe de Japanse makaken nu kunnen genieten van hun nieuwe verblijf op de Apeneilanden.

Over de Japanse makaken

Japanse makaken Julia, Forza en Mayar, Noriko, Mai en Kichi komen uit een Frans dierenpark. Het verblijf waarin de dieren verbleven, bleek echter niet geschikt voor ze te zijn. De dieren wisten keer op keer te ontsnappen, wat voor onveilige situaties zorgde. Ondanks waarschuwingen van de autoriteiten, verbeterden de omstandigheden in het dierenpark niet. De dierentuin sloot haar deuren, en voor de dieren werd een nieuw onderkomen gezocht. Julia, Forza en Mayar, Noriko, Mai en Kichi konden naar AAP worden gebracht. Hier verblijven ze nu op het Bèta-eiland op de Apeneilanden in Almere.
AAP-directeur David van Gennep (links) met Noor Cloo, Algemeen Directeur Air Miles.

Overige berichten