Dierverzorging moet door: teken de petitie

Op vrijdag 27 maart werd duidelijk dat dierenverzorgers en dierenartsen die niet werkzaam zijn in de primaire voedselketen, niet worden toegevoegd aan de overheidslijst van vitale beroepen. De gevolgen daarvan zijn groot.

Voor een organisatie als AAP, maar ook voor dierentuinen, dierenambulances, andere opvangcentra en asielen, wordt het steeds lastiger om ons werk te blijven doen. AAP roept daarom iedereen op om deze petitie te ondertekenen. Meer dan 29.000 mensen hebben dit al gedaan!

”Het was de afgelopen tijd al spannend om de roosters gevuld te krijgen,” zegt AAP directeur David van Gennep, “want ook de vrijwilligers en stagiairs zijn weggevallen. En dan hebben we ook nog medewerkers die thuis zitten met symptomen van het Coronavirus. Maar sinds de maatregelen maandag aangescherpt zijn, is de situatie kritiek geworden. Straks moeten we de gaten vullen met niet-gekwalificeerd personeel en dat kan gevaarlijk zijn. Niet alleen voor het welzijn van de dieren maar ook voor het welzijn en de gezondheid van de medewerkers en hun omgeving.”

AAP roept de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing op om haar besluit te heroverwegen of te helpen zoeken naar een passende oplossing. Dit is in alle ons omringende landen ook gelukt. Zelfs in Spanje, waar sprake is van een volledige lockdown, worden mensen die dieren verzorgen beschouwd als cruciaal.

Nogmaals de link naar de petitie: https://dierenzorgookvitaal.petities.nl/

Overige berichten