Dierenwelzijnsorganisaties spreken TripAdvisor aan op wijd verspreide dierenmishandeling

De dierenwelzijnscoalitie Animals Asia heeft een harde brief gestuurd naar het internationale reisplatform TripAdvisor waarin zij de voortdurende dierenmishandeling in de door Tripadvisor gepromote attracties aan de kaak stelt.

Ondanks het door henzelf bejubelde nieuwe dierenwelzijnsbeleid, is bij TripAdvisor in het afgelopen jaar veelvuldig bewijs gevonden van de verkoop van dierenleed, zoals “excursies waarbij bedreigde diersoorten worden gegeten, voorstellingen met beschermde wilde dieren en olifantenritjes.

Stichting AAP deelt deze zorgen en heeft de brief mede ondertekend. AAP redt regelmatig dieren met een triest verleden in de entertainment, zoals het gebruik van dieren als toeristische attracties of als ‘fotomodel’. Zoals vrouwtje Xaria, een jonge talapoin (een primatensoort uit Angola), die eerder deze maand op een markt in Spanje in beslag werd genomen en naar AAP Primadomus, ons opvangcentrum in Alicante, werd gebracht.

De brief van Animals Asia roept TripAdvisor op om onmiddellijk actie te ondernemen en om elke relatie met bedrijven die nog steeds dieren misbruiken te beëindigen.

Talapoin Xaria, kort na haar redding in AAP Primadomus. Tijdens haar medische check werden de kleertjes verwijderd.

Overige berichten