Chimpansees Congo en Tino voor het eerst naar buiten

Chimpansees Congo en Tino zijn onlangs voor het eerst in hun buitenverblijf geweest! De twee dieren werden afgelopen zomer samen met soortgenoot Yimmy uit een circus in Frankrijk gered. Ze verbleven daar in kooiwagen en hadden niet veel beweegruimte. Bij AAP zijn ze eerst in quarantaine gegaan.

Yimmy kreeg als eerste van de drie toegang tot zijn buitenverblijf. Hij verbleef alleen in het circus en zat dus ook alleen bij AAP in quarantaine. Snel daarna konden we hem gelukkig samenvoegen met chimpanseemannen Bongo en Klaus. Het gaat erg goed met de drie samen.

Kort geleden was het dus ook de beurt aan Congo en Tino om naar buiten te gaan. Ze verbleven wel samen in het circus en delen dus ook bij AAP een verblijf. In dit filmpje zie je hoe de dieren ietwat onwennig het buitengedeelte verkennen.

De redding van Congo, Tino en Yimmy

AAP heeft deze zomer drie chimpansees gered uit een circus in Frankrijk. Twee van de drie dieren (Congo en Tino) moesten daar jarenlang kunstjes doen. Het derde en jongste dier Yimmy, werd als huisdier gehouden. Alhoewel er al een tijdje niet meer met de dieren werd opgetreden, verbleven ze nog wel bij de circusfamilie.

Overige berichten