Mobiele telefoons en cartridges

Heb jij thuis nog oude mobiele telefoons in een la liggen? Of cartridges waar je niets meer mee doet? Geef ze dan aan AAP!

Wij zamelen deze spullen in en daarna worden ze hergebruikt of gerecycled. Voor elke mobiele telefoon en cartridge krijgt AAP een vergoeding. Door jouw telefoons en cartridges in te leveren help je dieren in nood én ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig! Vraag hieronder een inzamelzakje aan, doe daar thuis je mobiele telefoons en/of cartridges in en breng dit daarna naar een AAP-inzamelbox bij jou in de buurt. Namens de dieren: dankjewel!

Een stel lege cartridges is al snel goed voor een paar maaltijden voor een berberaap. En van de opbrengst van een paar oude telefoons kunnen we een wasbeer een dag verzorgen.
Recyclen zorgt ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Zoals coltan, dat in Congo in Afrika uit de grond wordt gehaald en waarvoor veel natuur en dieren moeten wijken. Ook de dieren daar zijn dus geholpen als afgedankte telefoons worden ingeleverd!
Previous slide
Next slide

Vraag & antwoord - recycleproducten

Door het aanvragen van een inzamelzakje weet AAP hoeveel en/of welke mensen ons actief steunen met het inzamelen van mobiele telefoons en cartridges. Daarnaast kunnen we je op deze manier bedanken voor je hulp en laten weten wat we met de opbrengst voor de dieren kunnen betekenen.

Doe dan de spullen in een grotere zak, maak deze goed dicht en plak het inzamelzakje erop. Zo komt het goed bij ons terecht.

Ja dat kan, op de website kun je er maximaal 3 aanvragen. Wil je er meer? Stuur dan een e-mailtje naar info@aap.nl 

Wellicht is er iemand in jouw omgeving die de spullen bij een inzamelpunt af kan geven of je bewaart de envelop even tot je in een andere plaats bij een inzamelpunt in de buurt bent.

Dat kan, maar dat kost dan helaas wel portokosten. Inleveren bij een inzamelpunt is gratis.

De opbrengst is afhankelijk van de marktwaarde van de grondstoffen in de telefoon of cartridge die geschikt zijn voor hergebruik. Deze wordt berekend per kilo. Dit varieert daarom per keer tussen een kleine euro tot een aantal euro per telefoon. Uiteraard vinden wij ook het maatschappelijk verantwoord verwerken een belangrijke bijkomstigheid voor het milieu.

Die worden op vertrouwelijke wijze verwijderd van de mobiele telefoon.

Nee, dat hoeft niet. Het moeten wel kleine cartridges zijn. Grote toners zamelen wij niet meer in.

Nee. Je telefoon wordt verwerkt/vernietigd, waarbij gestreefd wordt naar maximaal hergebruik van grondstoffen voor nieuwe producten.

Liever niet. De oude oplader kun je inleveren bij het chemisch afval. De lader vertegenwoordigt geen waarde voor AAP.

Ja zeker. Je kunt ook oude laptops en tablets inleveren. Denk er wel aan alle bestanden te verwijderen. Ook de inhoud van laptops en tablets worden gewist.

Contact met AAP
Staat jouw vraag er niet tussen?
We helpen je graag!

Telefoon: (+31) (0)36 523 87 87
E-mail: info@aap.nl
Receptie 1 (1)

Op de hoogte blijven van AAP?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!