Livestream
Kijk live mee naar de welpjes in AAP Spanje
Maar liefst 12 leeuwen zijn naar het opvangcentrum van AAP in Spanje gebracht. De groep leeuwen bestaat uit drie volwassen dieren en negen welpjes. De aankomende weken blijven de leeuwen in quarantaine. Ze worden iedere dag nauwlettend in de gaten gehouden door onze dierverzorgers. Kijk live mee naar de welpjes bij AAP!
Bekijk hier de livestreams:
Help de welpen
De geredde welpjes en de drie volwassen leeuwen hebben iedere dag specialistische zorg en voeding nodig. De komende tijd zullen we verder werken aan het herstel van de leeuwenfamilie in ons opvangcentrum in Spanje. Alle hulp voor de verzorging is meer dan welkom!Doneer nu een maaltijd voor de leeuwen.
Het verhaal
Op maandag 2 december kwamen twaalf leeuwen (1 mannetje, 2 vrouwtjes en liefst 9 welpen) aan in AAP Spanje nadat we hen konden redden uit een Frans circus. Hier zaten de dieren opgesloten in een vuile circuswagen. Dit was de grootste reddingsactie van grote katachtigen ooit voor Stichting AAP. Met uw donatie kunnen we deze dieren een betere toekomst geven.
Over quarantaine
Na aankomst bij ons opvangcentrum in Spanje verblijven alle leeuwen eerst enkele weken in quarantaine. Zo kunnen ze in alle rust wennen aan hun nieuwe omgeving en kunnen wij vaststellen hoe gezond ze zijn. Het is een vrij kale ruimte, wat noodzakelijk is om de medische controles uit te voeren. Hoe schoner het verblijf, hoe minder kans dat eventuele ziektes zich verspreiden!
Vraag & antwoord - livestream leeuwenwelpen
Nee, de livestream staat alleen overdag aan: van 9.30u tot 18.00u. ’s Nachts houden we het donker voor de dieren en worden de dieren bewaakt door een nachtwaker.
Alle dieren die bij AAP binnenkomen, gaan voor bepaalde tijd in quarantaine.
Tijdens deze periode worden zij medisch uitgebreid onderzocht. Zo wordt het bloed en de ontlasting gecheckt op ziekteverwekkende virussen, bacteriën en parasieten. Pas als dieren herhaaldelijk ‘negatief’ testen, wordt de quarantaine opgeheven en mogen de dieren naar buiten. Voor ieder dier wordt een behandelplan opgesteld, waarin onder meer dieet, medicijnen en (probleem)gedrag aan de orde komen.
Quarantaine is best wel een saaie periode, omdat de dieren in een vrij kale ruimte verblijven. Dit is helaas noodzakelijk om de dieren goed te kunnen behandelen. Als bijvoorbeeld blijkt dat een dier een parasiet heeft en hij zit in een verblijf met allerlei speeltoestellen en houtsnippers op de grond, is het heel moeilijk om hem van de parasiet te ontdoen. Die kan zich inmiddels in de bodem genesteld hebben. Het verblijf wordt dus vrij kaal gehouden, zodat we het goed kunnen schoonhouden.
De leeuwen hebben toegang tot drie quarantaineverblijven en de camera’s zijn slechts in één verblijf geplaatst. Even geduld, ze komen zo weer in beeld! Door een van de verblijven af te sluiten kunnen we die schoonmaken.
We zien vooral de witte leeuwin Rubine onrustig rondjes lopen in het quarantaineverblijf. Dit gedrag komt vermoedelijk omdat ze nog moet wennen aan de situatie, maar ook omdat ze nieuwsgierig is en vanuit het kleinere hok aan de zijkant beter naar buiten kan kijken naar de dierverzorgers. Aan de andere kant komt het ‘ijsberen’ ook door verveling. Dat is erin geslopen door wekenlang opgesloten te zitten in een circuswagen. Zelfs als ze over een poosje in het buitenverblijf van 4.000m2 mag rondlopen kan het best even duren voordat ze die ruimte ook in haar kop voelt en dit gedrag stopt.
Af en toe is te zien dat Rubine in haar eentje in het kleinere hok zit met het luik dicht. We houden haar op die momenten even apart met eten omdat ze te mager is en we zeker willen weten dat ze haar hele portie zelf opeet. Daarna kan ze weer bij haar welpen.
Zodra alle dieren gezond zijn verklaard door onze dierenartsen en geen ziektes bij zich dragen, krijgen ze toegang tot een ruim buitenverblijf. Voor de welpen stellen we het grootste buitenverblijf van zo’n 4.000m2 beschikbaar.
Uiteraard! Vragen kunnen gestuurd worden naar info@aap.nl ovv livestream.
Een team van professionele dierverzorgers houdt de dieren de hele dag in de gaten. Mail ons dus niet als ze met elkaar stoeien of vechten, dat hoort erbij. Als het uit de hand loopt, grijpen de verzorgers in.