Het spijt me,
schreef Emare’s
eigenaar…

Redding van Emare eind 2022.

Eenzaam achtergelaten in een vogelkooi

Grote witneusmeerkat Emare werd eind 2022 op straat aangetroffen door de Spaanse politie. Ze zat eenzaam opgesloten in een veel te krappe vogelkooi. Aan de kooi hing een briefje, waar onder andere ‘het spijt me’ en wat instructies opstonden. Emare’s eigenaar had haar simpelweg gedumpt en aan haar lot overgelaten. Daar zat ze dan, helemaal alleen, met als enige gezelschap een plastic bot.

Helaas staat het verhaal van Emare niet op zichzelf. Nog altijd worden er in Europa talloze exotische dieren als huisdier gehouden. Met alle trieste gevolgen van dien…

Gelukkig kon Emare worden gered en is ze nu veilig bij AAP. Eindelijk krijgt ze de specialistische verzorging die ze nodig heeft. Bij AAP zullen we haar helpen om zowel fysiek als mentaal te herstellen van wat ze heeft meegemaakt. Ook werken we toe naar een mooi doel; een fijne herplaatsplek vinden waar Emare samen met soortgenoten kan leven. Niet meer alleen met een plastic bot in een vogelkooi, maar samen met andere witneusmeerkatten!
Emare in een vogelkooi…

Wil jij Emare helpen?

De opvang en verzorging van dieren als Emare is erg kostbaar. Mag Emare op jouw steun rekenen? Met jouw steun kunnen we haar de specialistische zorg geven die ze nodig heeft. Jouw gift draagt bij aan geschikte huisvesting en verrijkingsmateriaal. Zo draag je met een donatie van 25,- al bij aan twee weken gezond voedsel.

Help mee en doneer een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.