Een huiskamer barstensvol dierenleed

In de zomer van 2021 troffen we een groep van 124 degoes aan in één huiskamer. De dieren werden als huisdier gehouden in een kooi en zeven aquariums. Ze zaten op bovenop elkaar gepropt, hadden geen ruimte om te rennen en hadden geen klimmateriaal…

Door de ongeschikte leefomstandigheden en slechte voeding waren veel degoes er slecht aan toe. We kwamen dan ook precies op tijd om de dieren te redden. Maar de redding was pas het begin van één van de grootste klussen voor de dierverzorgers bij AAP!
De degoes werden in kleine aquariumbakken gehouden.

Intensieve nazorg

Bij AAP gingen de degoes in quarantaine en werden ze uitgebreid onderzocht. Eén voor één werden ze behandeld door onze dierenartsen. Inmiddels verblijven de degoes alweer een tijdje bij AAP, maar onze dierverzorgers hebben nog altijd hun handen vol aan de specialistische verzorging van deze dieren. Hoewel het een grote klus is, zijn we vastberaden de dieren de zorg te blijven geven die ze zo verdienen. Daar kunnen we jouw steun goed bij gebruiken!
Onze dierenartsen werken hard om de tientallen degoes te verzorgen.

HELP MEE MET DE OPVANG EN VERZORGING VAN DIEREN IN NOOD

Om de degoes en vele andere dieren bij AAP te kunnen blijven opvangen en verzorgen, hebben wij jouw hulp hard nodig. Met een donatie van 35,- draag je bijvoorbeeld al bij aan geschikte degoe-voeding. Mogen de degoes ook op jouw steun rekenen?

Help mee en doneer een bedrag naar keuze via het donatieformulier.

Video: zorg voor de degoes

In de video hieronder laat dierverzorger Tessa zien wat er allemaal komt kijken bij de zorg voor de vele degoes bij AAP.