Bovenop elkaar gepropt

Een jaar geleden troffen we een groep van 124 degoes aan in één huiskamer. De dieren werden als huisdier gehouden in een kooi en zeven aquariums. Ze zaten op bovenop elkaar gepropt, hadden geen ruimte om te rennen en hadden geen klimmateriaal…

Door de ongeschikte leefomstandigheden en slechte voeding waren veel degoes er slecht aan toe. We kwamen dan ook precies op tijd om de dieren te redden. Maar de redding was pas het begin van één van de grootste klussen voor de dierverzorgers bij AAP!

Handen vol

Bij AAP gingen de degoes in quarantaine en werden ze uitgebreid onderzocht. Eén voor één werden ze behandeld door onze dierenartsen. Inmiddels verblijven de degoes alweer een tijdje bij AAP, maar onze dierverzorgers hebben nog altijd hun handen vol aan de specialistische verzorging van deze dieren. Hoewel het een grote klus is, zijn we vastberaden de dieren de zorg te blijven geven die ze zo verdienen. Daar kunnen we jouw steun goed bij gebruiken!

null
Onze dierenartsen werken hard om de tientallen degoes te verzorgen.

Help jij de degoes bij AAP met een donatie?
Een groep van meer dan 120 degoes werd aangetroffen in een huiskamer onder totaal ongeschikte omstandigheden. Op elkaar gepropt, geen ruimte om te rennen en zonder klimmateriaal.