Chimpansee
Linda

15 jaar alleen opgesloten

Chimpansee Linda heeft maar liefst 15 jaar lang eenzaam opgesloten gezeten in een betonnen schuur. Een afschuwelijk lot voor een chimpansee. In 2014 kwam door een reddingsactie van AAP een einde aan haar eenzame opsluiting.

Afgedankt en opgesloten

De situatie van Linda was vreselijk triest: als baby werd ze van haar moeder gescheiden en verkocht aan een echtpaar in Lanzarote. Zij hesen haar in krappe kleertjes en gebruikten haar als fotoattribuut. Toen ze hier te groot en sterk voor werd, werd ze zonder pardon opgesloten.

Vijftien jaar lang zat Linda helemaal alleen in een kale, betonnen schuur. Alleen als haar eigenares haar kwam voeren, had Linda contact met de buitenwereld. De rest van de tijd moest ze zich zien te vermaken met een stuk touw, de enige vorm van verrijking in haar verblijf. Voor slimme en sociale dieren als chimpansees een afschuwelijk lot.
Linda moest als baby in krappe kleertjes op de foto met toeristen.

Een mooie oude dag

Toen de eigenaren hun huis wilden verkopen, moesten ze van haar af. Gelukkig kon AAP haar ophalen. Door haar lange opsluiting had Linda nog een lange weg te gaan als het op sociale vaardigheden aankomt. Maar je bent nooit te oud om te leren!

Onder zorgvuldige begeleiding keerde Linda terug naar een sociaal leven en zo kan ze na vijftien jaar alsnog genieten van een mooie, oude dag. Bij ons mag Linda weer écht chimpansee zijn.

Help dieren als Linda

Linda is gered, maar helaas leven nog veel andere dieren in benarde situaties. Wij zetten ons dagelijks met hart en ziel in om deze dieren te redden en een dierwaardig bestaan te geven. Alleen met jouw hulp kunnen wij ons werk doen. Help dieren als Linda.

Met eenmalig 8,- draag je al bij aan gezonde voeding voor een chimpansee en maak je het verschil voor dieren in nood. Helpen kan via Tikkie of via onderstaande button.
Linda zat jarenlang opgesloten in een klein schuurtje.
Met alleen een stuk touw moest ze zich zien te vermaken.
Een verschrikkelijk lot voor een sociaal dier als een chimpansee.
In 2014 kwam dankzij een reddingsactie van AAP een einde aan haar jarenlange eenzame opsluiting.
Bij AAP kon Linda weer herstellen en voor het eerst kennismaken met soortgenoten.
Previous slide
Next slide
Stapje voor stapje herstellen
Door haar jarenlange eenzame opsluiting, moest Linda leren omgaan met andere chimpansees. Na zorgvuldige begeleiding van onze specialisten was ze eindelijk klaar om kennis te maken met soortgenoot Julio.

Foto's Linda