Zonder pardon opgesloten

De situatie van Linda was vreselijk triest: als baby werd ze van haar moeder gescheiden en verkocht aan een echtpaar in Lanzarote. Zij hesen haar in krappe kleertjes en gebruikten haar als fotoattribuut. Toen ze hier te groot en sterk voor werd, werd ze zonder pardon opgesloten.

null
Linda moest als baby in krappe kleertjes op de foto met toeristen.

15 jaar alleen

Vijftien jaar lang zat Linda helemaal alleen in een kale, betonnen schuur. Alleen als haar eigenares haar kwam voeren, had Linda contact met de buitenwereld. De rest van de tijd moest ze zich zien te vermaken met een stuk touw, de enige vorm van verrijking in haar verblijf. Voor slimme en sociale dieren als chimpansees een afschuwelijk lot.

Een mooie oude dag

Toen de eigenaren hun huis wilden verkopen, moesten ze van haar af. Gelukkig kon AAP haar ophalen. Door haar lange opsluiting had Linda nog een lange weg te gaan als het op sociale vaardigheden aankomt. Maar je bent nooit te oud om te leren!
Onder zorgvuldige begeleiding keerde Linda terug naar een sociaal leven en zo kan ze na dertig jaar alsnog genieten van een mooie, oude dag. Bij ons mag Linda weer écht chimpansee zijn.

null
Linda bij AAP.

Help jij chimpansee Linda met een donatie?
Linda moest als kleine chimpansee op de foto met toeristen. Toen ze te groot en sterk werd, werd ze afgedankt en jarenlang eenzaam opgesloten in een betonnen schuur.

Ja, ik help mee!