Vrijwilligerswerk via Europees Solidariteitskorps

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol binnen AAP en zijn net zo zeer onderdeel van de AAP-familie als onze reguliere medewerkers. Het is dan ook geen wonder dat jonge mensen vanuit heel Europa geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te zijn bij onze opvangcentrums in Nederland en Spanje!

Sinds 2008 neemt AAP deel aan het Europees Solidariteitskorps, een subsidieprogramma van de Europese Unie. AAP is één van de weinige ES- geaccrediteerde organisaties die op dieren focust. Dit programma heeft bijgedragen aan het bereiken van AAP’s doelen wat betreft de reddingen en opvang van wilde dieren en educatie hierover.

Tegelijkertijd heeft het duizenden jonge Europeanen verrijkt met waardevolle werkervaring bij één van de leidende dierenwelzijn NGO in Europa.

De ESC vrijwilligers bij AAP Primadomus, ons opvangcentrum in Spanje.

De voordelen voor jou op een rijtje

Als vrijwilliger bij AAP doe je interessante en waardevolle ervaring op, op het gebied van exotische wilde dieren. Ook helpt het je om algemene vaardigheden en competenties te ontwikkelen die je in het dagelijks leven gebruikt.

  • Gedurende het verblijf krijg je een grondige training en ondersteuning van AAP’s senior medewerkers, naast externe trainingen georganiseerd door de Nationale Agentschappen in het desbetreffende land.
  • Door de financiële ondersteuning van het Erasmus+ programma, kan AAP de volledige kosten van de vrijwilligers (accommodatie inclusief) dekken en ontvangt de vrijwilliger ook zakgeld. Dit zorgt ervoor dat je kan samenwerken met andere enthousiaste, jonge mensen.
  • Reis- en vaccinatiekosten zijn vergoed.
  • ESC-vrijwilligers van buiten Nederland kunnen reageren op de posities bij AAP Nederland, Almere.
  • ESC-vrijwilligers uit Nederland kunnen reageren op de posities bij AAP Spanje, Villena.
  • Je kan solliciteren als vrijwilliger als je tussen de 18 en 30 jaar oud bent.
Als ESC-vrijwilliger is je werk nooit saai, omdat je werk uit veel verschillende aspecten bestaat. Dit maakt het werk als een ESC-vrijwilliger erg divers, én leuk.

Geïnteresseerd?

Je kan reageren op één van de ESC-posities bij AAP Nederland of AAP Spanje, maar alleen wanneer er een vacature openstaat.
Momenteel geen vacatures

Wat jammer! Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures. Wil je als eerste op de hoogte zijn als AAP een nieuwe vacature heeft? Meld je dan hieronder aan voor de e-mailnieuwsbrief ‘Apemail’.

Procedure

  • Het is belangrijk om rekening te houden met de sollicitatieprocedure. Wees op de hoogte van het feit dat er meerdere maanden tussen de sollicitatie en de daadwerkelijke startdatum zitten.
  • AAP accepteert alleen vrijwilligers die voor de volledige periode van 12 maanden beschikbaar zijn.
  • ESC opereert op basis van strikte sollicitatiedeadlines. Daarom is de recruitment en selectie van nieuwe ESC-vrijwilligers beperkt tot een aantal korte periodes.

Vanwege praktische redenen kunnen we niet reageren op ieder individueel informatieverzoek. Iedereen die geïnteresseerd is in de ESC-vrijwilligersperiode bij AAP verzoeken wij om zijn of haar CV en motivatiebrief te sturen, binnen de periode aangegeven in de vacature.

Extra informatie over ESC kan bekeken worden op de officiële website van Erasmus+ en de Nationale Agentschappen in Nederland en Spanje. De gedetailleerde omschrijving van AAP’s ES-projecten is opgenomen in het European Youth Portal.

Op de hoogte blijven van AAP?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!