Tijger
Softi

Ontsnapt aan de dood

Oktober 2019. Tien tijgers worden aangetroffen in veel te kleine kisten nadat ze uit een Italiaans circus op een horrortransport waren gezet richting Rusland. Sommige dieren hadden zelfs geen eten of drinken.

Een tijger heeft het niet overleefd, de rest was er slecht aan toe. Na een korte herstelperiode bij Poznan Zoo, zijn vijf tijgers naar AAP Primadomus gebracht om verder te herstellen.

Een van die tijgers is Softi. Softi was er mentaal het slechts aan toe. Ze verstopte zich als ze mensen zag en raakte al van slag van een regenbui. Softi heeft duidelijk een heftig verleden, dat zijn sporen heeft nagelaten.

Deskundige zorg

We werken dagelijks aan Softi’s herstel. Dit doen we door haar deskundige zorg te geven van dierenartsen, verzorgers en gedragsspecialisten. Ook heeft ze toegang tot een ruim binnen- en buitenverblijf. Het gaat inmiddels dan ook een stukje beter met haar.

Toch is er nog een lange weg te gaan voordat Softi haar trauma’s voorgoed achter zich kan laten. We blijven ons inzetten voor haar herstel. Softi mag bij ons eindelijk weer écht tijger zijn.

De transportkisten waar de dieren in opgesloten zaten.
Het verhaal van Softi
Bekijk deze video voor het aangrijpende verhaal van Softi. Inclusief beelden van haar herstel bij AAP Primadomus, ons opvangcentrum in Spanje.

Video: Softi en Toph naar Engeland gebracht

Na een herstelperiode bij AAP, was het tijd voor de volgende stap in Softi’s leven. We vonden voor Softi en Toph een prachtig verblijf bij onze herplaatspartner The Wildheart Animal Sanctuary op het Engelse eiland Isle of Wight.

Foto's Softi

Over Stichting AAP

AAP vangt niet alleen exotische zoogdieren in nood op, maar houdt zich ook bezig met wet- en regelgeving. Zo pleiten we, voor een verbod op wilde dieren in entertainment. Alleen door het probleem bij de wortels aan te pakken, komen dieren als tijger Softi niet meer in afschuwelijke situaties terecht.