Stage: Dierverzorging (10 weken of langer)

AAP is voor de afdeling Dierverzorging op zoek naar stagiaires.

Zoek jij een veelzijdige stageplaats en wil je graag kennis opdoen en leren in een dynamische en unieke omgeving? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Je werkt tussen de dieren die AAP opvangt. Afhankelijk van de afdeling werk je met kleine zoogdieren, primaten en/of chimpansees. Je helpt met het schoonmaken van de dierverblijven en de afdeling en maakt verrijking klaar. Zodra je de individuele dieren en de groepen kent kan je meer zelfstandig aan de slag. Je voert de dieren, deelt verrijking uit en controleert hun gezondheid. In het werken met de dieren hanteert AAP het hands-off protocol. Dit houdt in dat we de getraumatiseerde dieren niet aanraken of tegen ze praten. Dit doen we niet alleen voor onze eigen veiligheid. Door het contact met mensen minimaal te houden leren de dieren voor het eerst in hun leven zich op hun eigen soortgenoten te richten. En dit komt hun rehabilitatie en resocialisatie en uiteindelijk een herplaatsing ten goede. Je stage wordt mede vorm gegeven aan de hand van je stageopdrachten.

Wat biedt AAP?
AAP is een internationale organisatie en je komt dan ook te werken in een internationaal team. Dit zorgt er o.a. voor dat er een unieke sfeer is waarin jij, mits gemotiveerd en proactief, een leuke en leerzame tijd tegemoet kunt gaan.

Je ziet de verschillende periodes van het resocialisatieproces van de dieren, en kunt hier in de basis een bijdrage aan leveren. Verder bieden wij je op de dagen dat je studenten OV niet geldig is een reiskostenvergoeding.

Wat breng je mee?
  • Je kunt na instructie goed individueel werken maar ook in teamverband
  • Je ziet het werk liggen
  • Bent proactief en gemotiveerd
  • Je kunt goed Engels spreken en begrijpen (Niveau eindexamen vmbo; begin havo/vwo)
  • Je bent 4 of 5 dagen per week beschikbaar
Meer weten of direct aanmelden?
Voor vragen over een stage in de dierverzorging kun je contact opnemen met de Coördinator vrijwilliger & stagiaires via vrijwilligerswerk@aap.nl of bel naar (+31)36 5238 735.

Enthousiast en wil je je direct aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in.

Overige berichten