Hoe werkt het adopteren van een dier?

Als adoptie-ouder ontvang je:

  • een adoptiecertificaat
  • een foto van 'jouw' dier
  • een biografie en soortbeschrijving
  • tweemaal per jaar 'Adoptienieuws'
  • viermaal per jaar het blad Apenote
  • veel dankbaarheid van de dieren

Bezoeken mag!

Je kunt je op onze website aanmelden voor een rondleiding in Almere. Als je aangeeft van welk dier je adoptie-ouder bent, kan je met een dierverzorger ook een kijkje nemen bij 'jouw' dier (altijd onder voorbehoud).

Een uitzondering zijn de dieren die in AAP Primadomus (Spanje) zitten en de chimpansees; vanwege veiligheidsredenen zijn deze alleen vanaf een flinke afstand vanaf het openbare wandelpad te bewonderen.

Momenteel is Berberaap Lulú moeilijk te bezoeken vanwege de plek die zij en haar groep in het Apenhuis hebben.

Nerts Rawiri

Samen de zorg voor een dier

Voor de kostbare verzorging van de dieren zijn meerdere adoptie-ouders nodig. Jouw adoptie is dus symbolisch. Samen met andere adoptie-ouders betaal je mee aan de verzorging van alle dieren in de groep van 'jouw' dier.

De duur van een adoptie

Dat kan variëren. Wij weten nooit hoe lang een dier bij ons blijft. Een dier kan herplaatst worden of overlijden. Wij bieden je dan een nieuw dier ter adoptie aan. Je kan je steun overigens altijd beëindigen.

Betaling

De betaling van een adoptie gaat bij voorkeur via de machtiging op onze website (beveiligde internet-omgeving), vanwege de lage administratiekosten. Het bedrag wordt dan maandelijks van je rekening afgeschreven. Je kan het bedrag ook zelf aan ons overmaken.

Adoptie beëindigen

Natuurlijk hopen wij dat je ons lang blijft steunen. Maar stoppen kan op elk gewenst moment. Je kan je machtiging intrekken met een e-mail of telefoontje. Je kan ons ook op een andere manier steunen en donateur worden voor 15,- per jaar.

Heb je nog vragen over ons adoptieprogramma? Wij helpen je graag verder, bel 036-523 87 87.