Govani's verhaal

 

Mei 2019: Govani en Silas zijn 12 jaar geworden! Reden om ze extra te verwennen met leuke verrijking. Govani kan z'n cadeautje wel waarderen, maar Silas lijkt meer geïnteresseerd in... dennenappels...?

Govani in bad

April 2019. Hoera! Govani heeft het streefgewicht van 170 kilo bereikt! Wat gaat het goed met hem. Hij geniet, samen met Silas, dagelijks van het buitenverblijf in AAP Primadomus. Hij plonst af en toe lekker in zijn waterbad en zijn nieuwe, houten huisje gebruikt hij om heerlijk in te luieren.

Wat een verschil!

Oktober 2018. Met Govani gaat het inmiddels stukken beter, moet je hem nu eens zien! Zijn littekens zijn bijna niet meer te zien en hij ziet er stukken beter uit. Samen met zijn maatje Silas ligt Govani voornamelijk te luieren. Maar ondertussen blijft er nog veel werk aan de winkel: zo is Govani bijvoorbeeld nog te zwak om, zoals een echte leeuw, snel te kunnen rennen en springen...

 

Govani is 9 kilo aangekomen!

Juli 2018 - Leeuw Govani was sterk vermagerd toen hij door AAP gered werd. Het was voor zijn spierontwikkeling en zijn gewrichten van groot belang dat hij niet té snel zwaarder zou worden, maar Govani leek helemáál niet aan te komen. Hoewel hij verder langzaam herstelde, werd zijn lage gewicht toch wel zorgwekkend. De dierverzorgers hadden de laatste tijd wel het idee dat zijn ribben wat minder door zijn vel heen prikten. Pas geleden werd hij opnieuw gewogen en Govani was 9 kilo aangekomen. 

 

Eerste medische check

Mei 2018 - Leeuwen Govani en Silas hebben een heel spanned moment achter de rug: de medische check. Beide leeuwen zijn van top tot teen onderzocht door onze dierenarts Hector. Silas’ fysieke conditie is naar omstandigheden redelijk goed! Govani heeft meer problemen. Zo heeft hij artrose aan zijn elleboog waardoor hij wat moeizaam beweegt en heeft Hector een gebroken stuk hoektand verwijderd dat problemen gaf. Verder komt Govani nog niet veel aan. Beetje bij beetje verhogen we de dan ook de hoeveelheid vlees om zijn lichaam sterker te krijgen en onderzoeken we zijn bloed om te kijken of er wellicht andere oorzaken zijn voor zijn blijvende magerheid.

Help Govani met een gift

Tijger Keni heeft eerder al zijn medische check gehad, hij is toen gecastreerd en onderzocht. Hoewel Keni nog steeds wat nerveus is, is hij volgens Hector gelukkig ronduit gezond te noemen!

Govani werkt hard aan zijn herstel 

Govani went steeds meer aan zijn grote buitenverblijf en alles wat erbij komt kijken. Het is een flinke ontdekkingstocht, omdat Govani in zijn leven weinig van de natuur heeft meegekregen.

Héél langzaam sterkt Govani aan. Hij moet nog heel wat spieren kweken voordat hij weer een krachtige leeuw kan zijn. We helpen hem daar stapsgewijs bij, zodat zijn beschadigde lichaam het aankan. Met de wonden gaat het de goede kant op: er groeit al nieuw haar op de genezen stukken!

 

Govani zet voorzichtig stappen buiten!

Govani en zijn lotgenoten wennen langzaam aan hun nieuwe, schone omgeving in Primadomus. Als een oud mannetje schuifelt Govani door zijn verblijf. Hij is nog steeds ernstig verzwakt en zijn ledematen willen nog niet zo erg…

Uit bescherming voor zijn broze lichaam hebben onze dierenverzorgers van AAP Primadomus het buitenverblijf aangepast. Govani is bijvoorbeeld nog te zwak om op de platformen te klimmen; hij zou zichzelf kunnen verwonden. Nu kan hij veilig het buitenverblijf verkennen. Na al de mishandelingen die hij heeft moeten ondergaan, heeft hij nu eindelijk frisse lucht, bomen en de zon die warmte biedt… Wat zal er allemaal door zijn hoofd gaan?

David vertelt in Koffietijd over Govani

Koffietijd, één van de televisieprogramma's van de Postcode Loterij, besteedt aandacht aan het verhaal van Govani. Ook leeuw Reza en tijger Kai passeren nog even de revue.

Hoe gaat het met Govani?

Enkele weken na de redding - Govani en zijn lotgenoten leeuw Silas en tijger Keni wennen langzaam aan hun nieuwe, schone omgeving in Primadomus. Govani is nog steeds erg verzwakt en zijn ledematen willen nog niet zo erg… Maar zoals je op het filmpje kunt zien; nieuwsgierig is hij zeker! En gelukkig gaat het ook steeds beter met zijn wonden. 

(Let op! Aangrijpende beelden!)

De redding van Govani

Leeuw Govani werd samen met zijn soortgenoot Silas en tijger Keni gebruikt in een Spaans circus. Toen het circus hiermee stopte, bleven de dieren achter in hun smerige kooiwagen vol met poep.

Govani ziet er het slechtst uit. Hij is niet alleen broodmager, ook zijn nagels zijn uitgetrokken en zijn tanden uitgeslagen. Van alle stress heeft hij een stuk van zijn eigen staart afgebeten. Toen we hem aantroffen was Govani zo verzwakt en uitgehongerd, dat hij bijna niet kon lopen en het arme dier heeft overal wonden.

Help Govani met een donatie

Liefdevolle verzorging

Na moeizame onderhandelingen konden de dieren eindelijk naar AAP komen. In onze Spaanse opvang Primadomus komen ze nu weer rustig op verhaal. Door de liefdevolle verzorging van ons team kan zelfs Govani weer veranderen in een krachtige leeuw.