Govani's verhaal

Govani went steeds meer aan zijn grote buitenverblijf en alles wat erbij komt kijken. Het is een flinke ontdekkingstocht, omdat Govani in zijn leven weinig van de natuur heeft meegekregen.

Help Govani met een gift

Héél langzaam sterkt Govani aan. Hij moet nog heel wat spieren kweken voordat hij weer een krachtige leeuw kan zijn. We helpen hem daar stapsgewijs bij, zodat zijn beschadigde lichaam het aankan. Met de wonden gaat het de goede kant op: er groeit al nieuw haar op de genezen stukken!

 

Govani zet voorzichtig stappen buiten!

Govani en zijn lotgenoten wennen langzaam aan hun nieuwe, schone omgeving in Primadomus. Als een oud mannetje schuifelt Govani door zijn verblijf. Hij is nog steeds ernstig verzwakt en zijn ledematen willen nog niet zo erg…

Uit bescherming voor zijn broze lichaam hebben onze dierenverzorgers van AAP Primadomus het buitenverblijf aangepast. Govani is bijvoorbeeld nog te zwak om op de platformen te klimmen; hij zou zichzelf kunnen verwonden. Nu kan hij veilig het buitenverblijf verkennen. Na al de mishandelingen die hij heeft moeten ondergaan, heeft hij nu eindelijk frisse lucht, bomen en de zon die warmte biedt… Wat zal er allemaal door zijn hoofd gaan?

Hoe gaat het met Govani?

Enkele weken na de redding - Govani en zijn lotgenoten leeuw Silas en tijger Keni wennen langzaam aan hun nieuwe, schone omgeving in Primadomus. Govani is nog steeds erg verzwakt en zijn ledematen willen nog niet zo erg… Maar zoals je op het filmpje kunt zien; nieuwsgierig is hij zeker! En gelukkig gaat het ook steeds beter met zijn wonden. 

(Let op! Aangrijpende beelden!)

De redding van Govani

Leeuw Govani werd samen met zijn soortgenoot Silas en tijger Keni gebruikt in een Spaans circus. Toen het circus hiermee stopte, bleven de dieren achter in hun smerige kooiwagen vol met poep.

Govani ziet er het slechtst uit. Hij is niet alleen broodmager, ook zijn nagels zijn uitgetrokken en zijn tanden uitgeslagen. Van alle stress heeft hij een stuk van zijn eigen staart afgebeten. Toen we hem aantroffen was Govani zo verzwakt en uitgehongerd, dat hij bijna niet kon lopen en het arme dier heeft overal wonden.

Help Govani met een donatie

Liefdevolle verzorging

Na moeizame onderhandelingen konden de dieren eindelijk naar AAP komen. In onze Spaanse opvang Primadomus komen ze nu weer rustig op verhaal. Door de liefdevolle verzorging van ons team kan zelfs Govani weer veranderen in een krachtige leeuw.