Maak kennis met het team

Heeft u vragen over nalaten aan AAP of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van onze medewerkers. Dat kan bij u thuis of tijdens een telefonisch gesprek.

De medewerkers van het team nalatenschappen stellen zich graag aan u voor.

Laura Kok


In april 2008 ben ik bij AAP komen te werken en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Want ik ben net zo’n grote dierenliefhebber en AAP-fan als de meeste mensen die ik tijdens mijn werk spreek.

Sinds 2014 ben ik coördinator nalatenschappen, een mooie maar zeker ook bijzondere functie. In mijn werk heb ik zowel gesprekken met mensen die AAP in hun testament willen opnemen of hebben opgenomen, als contact met de executeurs die een nalatenschap afhandelen waarin AAP erfgenaam of legataris is.

Laura Kok
Het mooiste van mijn functie vind ik de persoonlijke gesprekken met de donateurs. Ik spreek hen over een hele intieme en ook een zeer belangrijke keuze. Het zijn vertrouwelijke gesprekken, soms emotioneel, soms meer rationeel, afhankelijk wat men kwijt wil of wil weten. Geen gesprek is hetzelfde, net zoals geen enkel testament of nalatenschap hetzelfde is. En juist door die persoonlijke situatie mee te nemen in het contact kan ik de juiste informatie geven. Ik ben altijd dankbaar vanwege het vertrouwen dat aan AAP wordt geschonken!

Uiteraard heb ik nauw contact met mijn collega’s Gerard-Jan en Bianca. De lijnen zijn kort, wij kunnen snel schakelen, zowel tijdens de contacten over het nalaten als na het overlijden als AAP bijvoorbeeld executeur is. Vanuit mijn oprechte gevoel dat het bijzonder eervol is als men aan AAP nalaat kan ik alleen maar trots zijn op deze baan!
Bianca Piek

De liefde voor dieren begon al op jonge leeftijd. Ik was altijd te vinden op de kinderboerderij en de manege om dieren te verzorgen en te paardrijden. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot paraveterinair gevolgd om dieren heel direct te kunnen helpen.

Tijdens mijn stage bij een dierenkliniek in Amsterdam heb ik Stichting AAP leren kennen. De dierenarts werkte (en nog steeds) deels bij AAP. Ik was heel erg onder de indruk van de passie en het enthousiasme van alle medewerkers en vrijwilligers. Iedereen zet zich dag in dag uit in om dieren in nood te helpen en ze eindelijk een dierwaardig leven te geven!
Bianca Piek

In maart 2023 ben ik bij AAP begonnen als relatiemanager fondsenwerving. Naast het schrijven en indienen van aanvragen bij stichtingen en vermogensfondsen voor steun aan specifieke projecten, ondersteun ik Laura en Gerard-Jan in het team nalatenschappen. Hierdoor zie ik hoe groot de dierenliefde is bij mensen buiten AAP. Want wat is het een mooi gebaar als iemand besluit AAP in het testament op te nemen om, ook in de toekomst, dieren in nood te helpen. De gesprekken en bezoekjes van mensen die aan AAP nalaten zijn nooit hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen motivatie. Dat mensen die overwegingen met mij willen delen, waardeer ik zeer. En dat ik hen daarbij kan helpen, vind ik heel bijzonder. Dankzij deze belangrijke steun hebben al veel exotische zoogdieren een beter leven gekregen! 

Gerard-Jan Sprey

Na mijn Rechtenstudie lagen mijn eerste banen in de advocatuur (maritiem en ondernemingsrecht in Rotterdam) en het bedrijfsleven (bedrijfsjurist bij KPN). Tussen deze twee banen in heb ik vijf maanden als vrijwilliger (dierenverzorger en rondleider) gewerkt op een gibbon opvangproject in Thailand. Dit laatste heeft de basis gevormd voor mijn werk bij AAP.

Nadat ik David in 2001 had leren kennen, vroeg hij in april 2002 of ik AAP wilde helpen bij de vastlegging van de afspraken met de Nederlandse Overheid over de opvang van de chimpansees uit het Proefdierlaboratorium Rijswijk (BPRC).
Zo kwam ik op een plek waar mijn juridische achtergrond en liefde voor de dieren prachtig samen kwamen. Vervolgens heb ik als projectleider ook mogen bijdragen aan de totstandkoming van het Chimpanseecomplex en AAP Spanje.

Het nalatenschapswerk kwam op een ochtend in 2006 op mijn pad. Ik liep het kantoor van AAP binnen net toen bij de receptie een telefoontje binnenkwam: “Vannacht is mevrouw .. overleden en in een laatje is een testament gevonden waarin AAP als erfgenaam en executeur genoemd staat; kan iemand van jullie komen?” De receptioniste gaf de telefoon over aan mij en het betekende de vliegende start van mijn werk als executeur waarin het persoonlijke en zakelijke op een hele mooie manier gecombineerd kunnen worden. Inmiddels ben ik ook al lang lid van de NOVEX (de Nederlandse Organisatie voor Executeurs).

Wanneer donateurs in gesprekken met Laura of Bianca aangeven graag meer te willen weten over een eventuele executeursrol voor AAP, dan is het bijzonder daarover rustig en vaak bij de mensen thuis in hun vertrouwde omgeving te kunnen spreken. Daarbij realiseer ik mij telkens weer dat nalaten aan AAP ook daadwerkelijk iets nalaten inhoudt wanneer iemand er niet meer zal zijn. Het is dankbaar om daar een bijdrage aan te mogen leveren.
Vragen en persoonlijk advies
Overweegt u AAP op te nemen in uw testament? We helpen u graag.

Wilt u eerst rustig meer lezen over nalaten aan AAP? Dan kunt u de brochure ‘Schenk een toekomst aan dieren in nood’ aanvragen.

Laura Kok en Bianca Piek
Coördinator en contactpersoon nalatenschappen
Telefoonnummer: 036 523 8787
E-mailadres: nalaten@aap.nl
Laura en Bianca