Luipaard Brave

Achtergelaten in de oorlog

Luipaard Brave werd ontdekt door een groep militairen in oorlogsgebied in Oekraïne. Het dier was er slecht aan toe: uitgedroogd, ondervoed en enorm gestrest als gevolg van de voortdurende conflicten in de regio. Vermoedelijk werd Brave door een particulier als huisdier gehouden en is hij aan zijn lot overgelaten toen zijn eigenaar moest worden geëvacueerd…

Herstellen bij AAP

Brave kon eerst bijkomen bij UAnimals in Oekraïne. Eind 2023 konden we de toen nog altijd angstige luipaard naar ons opvangcentrum in Spanje brengen. Hier kon hij eerst rustig bijkomen en wennen aan zijn nieuwe omgeving in een quarantaineverblijf.

De eerste weken bij AAP was Brave erg op zijn hoede en vertrouwde hij niemand. Brave verstopte zich vaak en was niet op zijn gemak. Gelukkig veranderde dat later en liet hij zich steeds vaker zien met onze dierverzorgers in de buurt.
Luipaard Brave
De angstige Brave moest wennen aan zijn tijd bij AAP.

Voor het eerst naar buiten

Na afloop van zijn quarantaineperiode was het tijd om Brave voor het eerst toegang te geven tot zijn buitenverblijf. In dit filmpje zie je hoe hij voorzichting het buitenverblijf ontdekt!
Help Brave met een donatie
De komende tijd zullen we verder werken aan het herstel van luipaard Brave bij ons opvangcentrum in Spanje. Alle hulp voor zijn verzorging is dan ook meer dan welkom!