Japanse makaak
Hiroshi

Achtergelaten in een dierentuin

Toen de Japanse Makaak Hiroshi bij ons in Almere kwam, was hij er hartverscheurend slecht aan toe. Hij was graatmager, ontzettend zwak en half kaal. Hij had ontstekingen, een dubbele liesbreuk en een vergroeide ruggengraat.

Moederziel alleen zat hij opgesloten in een dierentuin op Lanzarote die al drie jaar dicht bleek te zijn. De andere dieren waren verplaatst, maar Hiroshi was blijkbaar niet meer de moeite waard om te redden.

Hiroshi werd achtergelaten om eenzaam te sterven.

Herstellen

Dat Hiroshi niet meteen is doodgegaan komt door mensen uit het dorp die eten brachten. Ook al kreeg hij soms eten, Hiroshi was er erg slecht aan toe. Bij AAP kon Hiroshi weer opknappen en aansterken. Hij kreeg ook weer een prachtige volle vacht.
Hiroshi ingeslapen
In de laatste weken van 2022 ging de gezondheid van Hiroshi helaas snel achteruit. De Japanse makaak had artrose, bewoog en at ook steeds minder. Om te achterhalen waarom hij minder begon te eten, is hij naar onze dierenarts gebracht. Die heeft tijdens een medische controle moeten bevestigen dat Hiroshi’s artrose zo was verslechterd, dat hem rustig laten inslapen de enige optie was.
Video: het levensverhaal van Hiroshi