Afgedankt door een circus

Leeuwen King en Ngala, broer en zus, waren nog maar een paar maanden oud toen ze in het bezit van de Franse leeuwentemmer kwamen. Maar liefst 20 jaar lang hebben de dieren meegereisd en opgetreden in het circus. Puur om mensen te vermaken. En dan nog te bedenken dat ze al die jaren dieronterende trainingen hebben moeten doorstaan om de kunstjes voor de shows te ‘leren’…

Door het Franse verbod op wilde dieren in circussen zijn King en Ngala uiteindelijk, na jarenlange dienst, afgedankt door hun eigenaar. We troffen de dieren in een zeer kwetsbare toestand aan in een kale circuswagen. Ze waren zelfs zo mager dat verdoven te riskant zou zijn. Vermoedelijk hadden de twee leeuwen al langere tijd geen goede voeding meer gekregen door geldproblemen van de leeuwentemmer.

Specialistische zorg

King en Ngala zijn zo snel mogelijk naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht. Hier heeft ons team van dierenartsen en dierverzorgers hebben beide dieren intensief en liefdevol verzorgd. Tijdens een urgente medische check constateerde onze dierenarts dat Ngala een tumor had met meerdere uitzaaiingen. Tot ons grote verdriet moesten we besluiten Ngala te laten inslapen.

Voor King blijven we er alles aan doen om hem de juiste opvang en specialistische verzorging te geven. Om hem deze zorg te kunnen bieden zijn we volledig afhankelijk van donaties. Jouw hulp is hierbij onmisbaar! Een complete dag verzorging voor één leeuw kost maar liefst 80 euro per dag. Help jij mee met een donatie? King verdient een liefdevolle oude dag.

Video: leeuwen King en Ngala gered

 

null

Oude leeuwen King en Ngala in de circustrailer.

Help jij leeuw King met een donatie?
King leefde samen met zijn zus Ngala ruim 20 jaar onder het regime van een Franse leeuwentemmer. Een afschuwelijk bestaan! Bij AAP doen we er nu alles aan om de oude en kwetsbare King de specialistische zorg te geven die hij nodig heeft. Help jij mee?

Ja, ik help mee!