Afgedankt door een circus

Leeuwen King en Ngala, broer en zus, waren nog maar een paar maanden oud toen ze in het bezit van de Franse leeuwentemmer kwamen. Maar liefst 20 jaar lang hebben de dieren meegereisd en opgetreden in het circus. Puur om mensen te vermaken. En dan nog te bedenken dat ze al die jaren dieronterende trainingen hebben moeten doorstaan om de kunstjes voor de shows te ‘leren’…

Door het Franse verbod op wilde dieren in circussen zijn King en Ngala uiteindelijk, na jarenlange dienst, afgedankt door hun eigenaar. We troffen de dieren in een zeer kwetsbare toestand aan in een kale circuswagen. Ze waren zelfs zo mager dat verdoven te riskant zou zijn. Vermoedelijk hadden de twee leeuwen al langere tijd geen goede voeding meer gekregen door geldproblemen van de leeuwentemmer.

King en Ngala zijn zo snel mogelijk naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht. Hier gaan we er alles aan doen om ze de juiste opvang en specialistische verzorging te geven. Om ze deze zorg te kunnen bieden zijn we volledig afhankelijk van donaties. Jouw hulp is hierbij onmisbaar! Een complete dag verzorging voor één leeuw kost maar liefst 80 euro per dag. Help jij mee met een donatie? King en Ngala verdienen een liefdevolle oude dag.

Video: leeuwen King en Ngala gered

null
Oude leeuwen King en Ngala in de circustrailer.

Help jij leeuwen King en Ngala met een donatie?
King en Ngala leefden ruim 20 jaar onder het regime van een Franse leeuwentemmer. Een afschuwelijk bestaan! Deze oude dieren zijn zeer kwetsbaar en hebben onze hulp nu hard nodig. Help jij mee?

Ja, ik help mee!