Apeneilanden

Eilanden met meerdere verblijven

Eenmaal gevormde groepen dieren hebben wat meer ruimte nodig en worden herplaatst. Tot het zover is, kunnen ze op de Apeneilanden terecht.

De Apeneilanden zijn, zoals de naam al zegt, vier royale eilanden waarop meerdere verblijven zijn gerealiseerd. De buitenverblijven zijn groen, ruim en voorzien van allerlei klimtoestellen. Genoeg te beleven dus!

De Apeneilanden zijn daarom niet alleen een tussenstation voor groepen die in afwachting zijn van herplaatsing, maar worden ook gebruikt voor groepen waar moeilijk een nieuw onderkomen voor gevonden kan worden. Hier is voldoende ruimte om apen langdurig te kunnen huisvesten.

Een andere belangrijke functie van de Apeneilanden is
voorlichting. Door middel van een vlonder kan het publiek tussen de eilanden door wandelen en zo de apen van dichtbij bekijken.

We huisvesten er
wisselende groepen dieren, zoals berberapen, lampongapen, mantelbavianen, groene bavianen en rhesusapen. Alle eilanden zijn zó ingericht, dat ze als één groot of twee kleinere verblijven dienst kunnen doen. Zo is er ruimte voor maximaal acht verschillende groepen op de eilanden.


Bekijk de Apeneilanden op Google Maps.

Kom kijken!

Meer zien van onze Apeneilanden? Neem een kijkje
achter de schermen met de digitale rondleiding van AAP.
Deuren en afdelingen die normaal gesproken
voor publiek gesloten blijven, gaan nu open.

Foto's Apeneilanden