Adopteer
een dier

Help mee en word adoptieouder

Stichting AAP zet zich in voor apen, leeuwen, tijgers, wasberen en andere exotische zoogdieren in nood. Veel van deze dieren worden onder slechte omstandigheden als huisdier gehouden, uitgebuit in de entertainmentindustrie of illegaal verhandeld. AAP vindt dat dit moet stoppen. Daarom pleiten we in heel Europa voor betere wetgeving op het gebied van dierenwelzijn en helpen we dieren in nood door ze een veilige plek in onze opvangcentra te bieden. Als symbolisch adoptie ouder kun jij de dieren helpen.

AAP is afhankelijk van donateurs en adoptie ouders. We kunnen jouw steun dan ook goed gebruiken! Wil jij de dieren op een originele manier helpen? Word dan symbolisch adoptieouder en adopteer één van onze dieren!

Door een dier te adopteren steun je bijvoorbeeld dieren als chimpansee Mojo, die jarenlang eenzaam zat opgesloten.

Dier adopteren bij Stichting AAP

Bij AAP kun je verschillende soorten dieren adopteren: van apen tot leeuwen en van tijgers tot witoorpenseelaapjes. Door een dier symbolisch te adopteren, lever je op een leuke manier een bijdrage aan hun dagelijkse opvang, verzorging en welzijn.
Als adoptieouder ontvang je namelijk niet alleen heel dank van de dieren, maar krijg je ook een mooi adoptiepakket!

Het adoptiepakket bevat:

  • 1 Adoptiecertificaat
  • 2 Foto van jouw dier
  • 3 Biografie van jouw dier
  • 4 Soortverhaal over jouw dier

Welke dieren zijn ter adoptie beschikbaar?

In ons adoptieoverzicht kun je zien welke dieren er allemaal ter adoptie staan. Je kunt verschillende dieren adopteren, zo kun je bijvoorbeeld een klein dier zoals een witoorpenseelaapje adopteren, of een groot dier zoals een tijger of chimpansee. We stellen graag een aantal adoptiedieren aan je voor.

Adopteer Mainz

Witoorpenseelaapje Mainz werd als huisdier gehouden in Duitsland. Hij was piepjong toen hij door een fokker aan een Duitse vrouw werd verkocht. Hij zat eenzaam opgesloten in een kamer, iets wat voor een sociale diersoort als een witoorpenseelaapje vreselijk is! Gelukkig zit hij nu bij AAP, samen met soortgenoot Alera.

Adopteer Kalila

Berberaap Kalila was nog maar een baby toen ze werd gevonden in een bos in Frankrijk. Hoewel we het niet zeker weten, is ze vermoedelijk slachtoffer geworden van de illegale handel in berberapen. Bij AAP koppelden we de kleine Kalila aan berberaap Bessa, die zich als pleegmoeder liefdevol over haar heeft ontfermd. Inmiddels is Kalila uitgegroeid tot een ondeugende puber die graag kattenkwaad uithaalt.

Adopteer Mojo

Chimpansee Mojo zat jarenlang eenzaam opgesloten in een donkere garagebox in België. Zijn eigenaresse gaf hem taart, bier en spaghetti te eten, waardoor hij véél te dik was. Ook was zijn gebit ernstig aangetast. Eenmaal bij AAP had Mojo geen enkel idee hoe hij met soortgenoten moest omgaan, hij was doodsbang voor ze. Ook moest hij niets weten van normale chimpanseevoeding.

Met veel liefde en geduld lukte het uiteindelijke om Mojo geschikte voeding te laten eten en hem voor te stellen aan een soortgenoot. Ondanks dat het nu goed met hem gaat, zal hij altijd een kwetsbaar dier blijven dat extra zorg nodig heeft. Bij AAP geven we hem die met liefde.

Adopteer een dier en maak het verschil

De dieren bij AAP kunnen meerdere adoptieouders hebben. Dankzij de steun van alle adoptieouders samen, kunnen we dieren zoals Mainz, Kalila en Mojo blijven redden en opvangen. Ook zorg je er als adoptieouder voor dat wij de dieren de specialistische zorg kunnen geven die ze nodig hebben. Door een dier te adopteren, maak je dus écht een verschil en steun je deze dieren! Wil jij ook adoptieouder worden en een steentje bijdragen?