AAP Spanje

Het opvangcentrum van AAP in Spanje

In het zuiden van Spanje bevindt zich het Spaanse opvangcentrum van AAP. In 2009 opende de locatie haar deuren en werden de eerste chimpansees, primaten en andere apensoorten opgevangen. Sinds 2016 vangt AAP Spanje ook grote katachtigen op. Om dit mogelijk te maken werden speciale voorzieningen gebouwd om leeuwen, tijgers en andere grote katachtigen op te vangen.
Het opvangcentrum ligt in Villena, vlakbij Alicante, aan de voet van de Sierra de Salinas. Een prachtig gebied, geschikt voor de opvang van primaten en grote katachtigen. Een aantal van de bewoners is heel moeilijk of niet te herplaatsen en kan hier in de Spaanse zon van hun oude dag genieten.

AAP Spanje heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardig CITES-erkend opvangcentrum. Doordat het opvangcentrum over een eigen quarantaine beschikt, kan het hele opvangproces ter plekke doorlopen worden. In 2019 is AAP Spanje benoemd als officieel NGO-partner van ’the National Action Plan Against Wildlife Trafficking’ in Spanje, een bijzondere mijlpaal.
AAP Spanje
Eerste grote katachtigen
in de opvang
Leeuw Reza was één van de eerste grote katachtigen die AAP naar het opvangcentrum voor o.a. grote katachtigen in Spanje had gebracht. Bekijk hier de video van de reddingsactie.

Kijken bij AAP Spanje

Wist je dat het ook mogelijk is om je aan te melden voor een rondleiding
in ons opvangcentrum voor grote katten en apen in Spanje?
Leuk voor als je in de regio Alicante op vakantie bent!

Digitale rondleiding
opvang Spanje

Rondleidster Berta neemt je mee op een unieke digitale rondleiding in ons opvangcentrum in Spanje!
Schrijf je gratis in en ontdek AAP Spanje op afstand.

Foto's van AAP Spanje