Veilig bij AAP!

Vier leeuwen uit Oekraïne naar opvangcentrum AAP in Spanje gebracht.

AAP helpt leeuwen uit Oekraïne

Vier leeuwen, afkomstig uit een asiel nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev, zijn naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht. Na een lange reis van bijna drie dagen konden ze eindelijk in hun binnenverblijf stappen. Hier kunnen ze in alle rust bijkomen van de reis en spanningen.

Na de recente luchtaanvallen in Kiev, waren de dieren niet langer veilig in het asiel in Oekraïne. Netwerkorganisatie EARS, waar AAP en veel andere Europese opvangcentra bij zijn aangesloten, kwam daarom direct in actie om voor alle dieren in het asiel een veilig onderkomen te zoeken. Vier van de leeuwen (mannetjes Pretzel, Sem, Lova en vrouwtje Liena) zijn naar AAP gebracht.
Een van de leeuwen stapt na een lange reis zijn binnenverblijf bij AAP in.

Video: leeuwen arriveren bij AAP

Wil jij deze dieren helpen?

De verzorging van 1 leeuw kost zo’n 75,- per dag. Hierin zit onder andere medische zorg, voeding en huisvesting.

We zijn vastbesloten deze getraumatiseerde dieren de zorg te geven die ze zo verdienen. Wil je ook meehelpen? Doneer dan een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.

Hoofdwond en trauma

Eén van de leeuwen is mannetje Pretzel. Onderweg bleek al dat hij ernstig getraumatiseerd is door de recente aanvallen. Bovendien heeft hij een fikse hoofdwond opgelopen doordat hij zichzelf zo hard mogelijk tegen de tralies van zijn verblijf heeft aangestoten.

Onze dierenartsen en dierverzorgers gaan daarom direct aan de slag om zijn wonden te verzorgen. Het zal waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat hij zijn trauma achter zich kan laten…
Pretzel
Sem
Lova
Liena

Naar buiten

In januari 2023 konden Lova, Liena en Sem voor het eerst hun nieuwe buitenverblijf ontdekken. Met veel enthousiasme stapten de drie een voor een naar buiten in hun eigen verblijf. Pretzel volgde een paar weken later. Hij had duidelijk meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, zoals je in dit filmpje kan zien.