Reddingsactie!

Een veilige plek
voor dieren uit Oekraïne

AAP helpt geredde dieren uit Oekraïne

Een aantal dappere medewerkers van Wild Animal Rescue, een opvangcentrum voor wilde dieren in Oekraïne, besloot op dinsdag 1 maart 2022 een ultieme poging te wagen om hun meest kwetsbare dieren weg te halen uit Oekraïne en ze in veiligheid te brengen.

Het gaat om zes jonge leeuwen, een aantal tijgers, twee caracals en een Afrikaanse wilde hond. Volgens berichten werden de chauffeurs door Russische soldaten onder schot gehouden, maar weigerden ze hun dieren in de steek te laten. Na twee dagen vol tegenslag en gevaren wisten de moedige redders de dieren uiteindelijk veilig de Poolse grens over te brengen…

De dieren konden eerst bij onze partner Poznań Zoo bijkomen van de gevaarlijke reis.

Een van de jonge leeuwen, hier onderweg van Oekraïne naar Polen.

Versnelde operatie

AAP had al afgesproken om later dit jaar vier van deze leeuwen en de Afrikaanse wilde hond in ons Spaanse opvangcentrum op te vangen. Vanwege het oorlogsgeweld en om te voorkomen dat de dieren moesten worden achtergelaten, is die operatie nu dus versneld.

We zijn enorm dankbaar dat de dieren zijn gered! Vier jonge leeuwen, genaamd Gyz, Flori, Kiara en Nila, en de Afrikaanse wilde hond Zair zijn naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht.

De twee andere leeuwen zijn opgehaald door een Belgische partner van AAP. Uiteraard zorgen we ervoor dat de overige dieren ook een veilige plek bij geschikte partners krijgen.
Zair, de Afrikaanse wilde hond die uit Oekraïne is gered en naar AAP wordt gebracht.

Wil jij de dieren helpen?

Omdat het transport en de dagelijkse opvang en verzorging van deze dieren enorm kostbaar is, kunnen we je hulp goed gebruiken.
De verzorging van 1 leeuw kost zo’n 75,- per dag. Hierin zit onder andere medische zorg, voeding en huisvesting. Voor Afrikaanse wilde hond Zair bedraagt de dagelijkse opvang 35,- per dag. In totaal komt dit neer op zo’n 30.000,- om Gyz, Flori, Kiara, Nila en Zair de eerste drie maanden te kunnen verzorgen…

We zijn vastbesloten deze getraumatiseerde dieren de zorg te geven die ze zo verdienen. Wil je ook meehelpen? Doneer dan een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.

Updates

Leeuwen Gyz, Nila, Kiara en Flori zijn bij AAP eerst in quarantaine gegaan. Na enkele weken zat hun quarantaineperiode erop en mochten ze voor het eerst het buitenverblijf in. In de filmpjes hieronder zie je hoe dat is gegaan.