Baviaan Kaki
gered uit
Frans circus

Jarenlang weggestopt in een circustrailer

Helemaal alleen weggestopt in een circustrailer. Geen buitenlucht, geen afleiding en geen contact met soortgenoten. Wat moet het leven voor circusbaviaan Kaki zwaar geweest zijn. Hij kan dan ook alle hulp gebruiken.

Een eenzaam bestaan

We weten niet veel over het leven van Kaki, maar wel dat hij nooit een baviaanwaardig leven heeft gehad. Hij werd geboren in een Franse dierentuin die erg slecht bekend staat, werd daarna overgeplaatst naar een groot Frans circus en eindigde in het circus waar hij nu al jaren opgesloten zit. Twee jaar geleden overleed het vrouwtje waarmee hij de circuswagen deelde. De laatste keer dat hij een groep bavianen zag, is minstens tien jaar geleden. Voor sociale dieren als bavianen een vreselijk bestaan. Hoe hij contact moet maken met soortgenoten weet Kaki niet. Ook zagen we tijdens de redding al dat hij abnormaal gedrag vertoont.

Kaki’s leven gaat eindelijk veranderen

Gelukkig staat Kaki’s leven op het punt om voorgoed te veranderen. Hij is gered en hij mag langzaam weer leren om met andere bavianen samen te leven. Ook mag hij genieten van ruimte, buitenlucht en speelmateriaal. We gunnen het Kaki zo!

Kostbaar

We doen er alles aan om Kaki er weer bovenop te helpen. Dit is een intensief en erg kostbaar traject. Eén dag verzorging van Kaki kost zo’n 38 euro, dit zijn kosten voor onder andere gezonde voeding, huisvesting en deskundige medische zorg.

Help alsjeblieft mee om Kaki de zorg en liefde te geven die hij zo verdient. Doneer een bedrag naar keuze via Tikkie of via het donatieformulier.

Doneer eenvoudig via Tikkie of via onderstaand button.
Baviaan Kaki eenzaam in het verblijf van het circus.

Foto's van de reddingsactie

Voor het eerst naar buiten!
Nog tijdens de quarantaineperiode van Kaki hebben we hem toegang gegeven tot een buitenverblijf. In deze video zie je hoe hij de voorzichtige eerste stappen zet.