Samenwerkingspartners

AAP heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een organisatie die buiten Nederland haar doelen graag samen met anderen realiseert. Daarmee denken we dierenwelzijn zo duurzaam mogelijk te verbeteren. Tenslotte kan het handhaven en bewaken van behaalde resultaten vaak beter door een lokale organisatie gebeuren. In Europa werken we op deze manier en ook daarbuiten zoeken we heel gericht naar partners die in dezelfde lijn werken als wij.

Lilongwe Wildlife Center

Sinds 2011 hebben we in Afrika een samenwerkingsverband met een organisatie in Malawi; Lilongwe Wildlife Center. Een opvangcentrum met een enorm wildreservaat dat heel geschikt is voor wilde dieren. Een sympathiek project, waar wij al eerder een aantal van onze dieren hebben herplaatst. De samenwerking heeft inmiddels een duurzame vorm aangenomen, waar kwaliteitsverbetering en kennisuitwisseling centraal staan. Op deze manier dragen wij ook bij aan welzijnsverbetering buiten Europa.

Een mooi voorbeeld van onze samenwerking was de redding van Baviaan Lucky en zijn succesvolle vrijlating in de natuur.
Bekijk de film over De redding en vrijlating van baviaan Lucky:

Jakarta Animal Aid Network

Al jaren steunt AAP de Indonesische dierenbeschermingsorganisatie Jakarta Animal Aid Network (JAAN) in de strijd tegen het gebruik van apen in straatshows. Deze zogeheten dansaapjes moeten aangekleed en dikwijls met een verstikkend plastic masker op, kunstjes vertonen in de drukke straten van Jakarta. De training van de dieren gaat gepaard met geweld en mishandeling. Maar de dieren vormen ook een gevaar voor de bevolking. Ze zijn vaak dragers van ziektes die voor mensen gevaarlijk kunnen zijn zoals tuberculose, hepatitis en leptospirose. 

In Jakarta heeft JAAN, mede dankzij een financiële bijdrage van AAP, de afgelopen jaren lobbywerkzaamheden uitgevoerd, workshops georganiseerd en een voorlichtingscampagne opgezet. Dit alles resulteerde in 2013 in een definitief verbod op het gebruik van apen in straatshows.