Wasbeer Famous

Wasbeer Famous kroop in New York in een container, zonder dat zij doorhad dat dat wel een heel groot avontuur zou worden. De container stond namelijk op een vrachtschip dat naar Nederland vertrok… Na een lange reis en een afstand van meer dan zesduizend kilometer afgelegd te hebben, kwam Famous op 23 januari aan in de haven van Pernis.

Toen het schip was aangemeerd en de deur van de container openging, vluchtte Famous snel weg. Ze kroop in het onderstel van een vrachtwagen, waar ze maar moeilijk uit te halen was. Uiteindelijk is het een medewerker van de Dierenambulance Rotterdam gelukt om haar te pakken te krijgen. Famous werd naar AAP gebracht, waar zij na de quarantaineperiode een fijn verblijf krijgt op de Zoogdierenafdeling. AAP hoopt een goed herplaatsadres voor Famous te vinden.

Trump
Toen het wasbeertje bij AAP kwam, had ze nog geen naam. Medewerkers besloten haar ‘Trump’ te noemen, omdat Donald Trump in die periode net president van Amerika was geworden. Maar zoals je leest, heet de wasbeerdame inmiddels Famous.

Famous
Het Rotterdamse bedrijf Famous Pacific Shipping vervoerde de container waar de wasbeer in zat en vond het een mooi gebaar om Trump te adopteren. Het bedrijf vroeg aan AAP of het mogelijk zou zijn om haar naam dan te veranderen in Famous. Hoewel dat niet gebruikelijk is, is er een uitzondering gemaakt. Voor veel mensen zal dat trouwens goed nieuws zijn, want AAP had al verschillende reacties ontvangen van mensen die ‘not amused’ waren met de naam Trump voor deze kleine wasbeerdame!

wasbeer Famous
Wasbeer Famous