Update: deze dieren zijn onlangs opgevangen bij AAP

De laatste maanden hebben we weer nieuwe dieren mogen opvangen in AAP Almere en AAP Primadomus. We lichten er een aantal voor je uit: 

Tijger Luli is opgehaald uit een gesloten dierenpark in Spanje. Wegens geldgebrek sloot het park in 2015. Luli bleef achter omdat haar eigenaar die haar aan de dierentuin verhuurde, haar niet wilde afstaan. Jaren werd zij door de verzorgers daar verzorgd. Gelukkig deed de eigenaar uiteindelijk afstand. Hierdoor kan zij nooit meer verhuurd worden en is ze veilig in AAP Primadomus. 

Groene meerkat Xica komt uit een Portugees animatiepark. Ze zat daar alleen in een veel te kleine kooi, zonder beschutting tegen regen of zon. Haar kooi stond tussen de tenten die toeristen konden huren. 

Baviaan Chiko
Baviaan Chiko

Monameerkat Gertra leefde bij een particulier in Portugal. Ze had een ketting om haar nek en verbleef op een hele vieze plek waar overal ontlasting lag. Hoogstwaarschijnlijk is Gertru vanuit Afrika illegaal verhandeld naar Portugal.

Bavianen Chiko en Floyd zijn allebei gered uit twee Franse circussen, waar zij jarenlang hebben opgetreden. Gelukkig besloten de eigenaren de bavianen af te staan toen  Frankrijk bekendmaakte dat er een verbod komt op wilde dieren in het circus. Beide bavianen zitten nu bij AAP Almere. 

Ook hebben we wasberen Koso, Nene en Sutai uit de provincie Limburg mogen verwelkomen. Door onze petitie in 2019 worden de wasberen uit Limburg niet afgeschoten, maar naar AAP gebracht!

Groene meerkat Sia is in beslag genomen bij een particulier in Litouwen. De particulier had het aapje illegaal gekocht via een online advertentie. Al die tijd leefde Sia alleen in een glazen hok en kon ze niet naar buiten. 

Zilvervos Bela is afgestaan door Nederlandse particulieren. Ze gunden Bela een beter leven met meer vrijheid.

Suikereekhoorn Glide, prevosteekhoorn Prevost en grote gevlekte boomeekhoorn Variega verblijven sinds kort ook bij AAP. Prevost is anoniem bij een vogelopvancentrum in Zundert afgegeven, Glide is in Gorinchem gevonden en Variega werd in het Gelderse Ulft aangetroffen.