Update: deze dieren zijn onlangs opgevangen bij AAP

Eerder dit jaar moesten we het redden en herplaatsen van dieren stilleggen wegens corona. Wat was dat een rare en nare periode! Gelukkig hebben we het redden en herplaatsen na een aantal maanden weer kunnen hervatten. En vooralsnog lijkt het erop dat we daarmee door kunnen gaan!

We hebben alweer heel wat nieuwe dieren mogen verwelkomen in AAP Almere en AAP Primadomus. We lichten er een aantal voor u uit:

Pinchéaapje Geb was samen met ruim 300 ander dieren onderdeel van een transport van Hongarije naar België. Het diertje zat in een hele kleine kooi en er was geen goede ventilatie. In Duitsland werd de bestuurder ondervraagd en hij bleek niet in het bezit te zijn van de juiste papieren. De dieren zijn daarom in beslag genomen, Geb is nu bij AAP.

Wasberen Hota, Taos en Tiny werden bij een recyclingsbedrijf in Winterswijk ontdekt in een machine. De machine kwam uit Duitsland, waar de diertjes in de machine zijn gekropen. Ze waren erg verzwakt en zaten onder de olie. Ze zijn nu veilig bij AAP.

Ook wasberen Mies en Meisje, afkomstig een Nederlandse particulier, hebben we opgevangen. Evenals twaalf wasberen uit de provincie Limburg. AAP vangt wasberen uit Limburg op, omdat ze anders doodgeschoten zouden worden.

Het zeer jonge witoorpenseelaapje Coko woonde in Nederland bij iemand in huis en is naar AAP overgebracht, de eigenaar had niet de juiste papieren in zijn bezit. 

In Spanje zijn dertien ringstaartmaki’s bij een particulier in beslag genomen en bij een Belgische particulier is een berberaap in beslag genomen. Hij leefde vele jaren lang in een kooi zonder soortgenoten. 

Jonge zilvervos Jinn was door iemand overgedragen aan een vrouw die regelmatig dieren opvangt en verzorgt. Het leek deze mevrouw alleen geen goed idee om het dier thuis te houden en zocht daarom een betere plek voor de zilvervos.

 

ringstaartmaki
Bij een Spaanse particulier is een grote groep ringstaartmaki's in beslag genomen (foto ter illustratie). 
witoorpenseelaapje Coko
Witoorpenseelaapje Coko woonde in Nederland bij iemand in huis.
Wasberen Hota en Taos
Wasberen Hota, Taos en Tiny zijn in Duitsland in een machine gekropen en vervolgens in Nederland terechtgekomen.