Tweede leven voor je mobieltje én voor chimpansee Marria

campagnebeeld MarriaIn bijna ieder huishouden vind je ze wel: oude mobieltjes en cartridges die ergens in een la liggen te verstoffen. Maar voor dieren als Marria betekenen oude mobieltjes en cartridges een nieuwe toekomst. Daarom starten we vandaag met een landelijke inzamelactie. Heb jij je laatjes en kastjes al uitgeruimd voor Marria? Vraag dan hier de gratis inzamelzak aan.

“In de Nederlandse huishoudens liggen meer dan drie miljoen mobiele telefoons te verstoffen (bron: onderzoek Milieu Centraal/ UNETO VNI)”, vertelt David van Gennep, directeur van Stichting AAP. “Ook cartridges slingeren vaak ergens in huis rond omdat ze op zijn of niet matchen met de printer. We grijpen het voorjaar aan om mensen op te roepen hun laatjes en kastjes uit te ruimen en de mobieltjes en cartridges in te leveren voor AAP.” De oude mobieltjes en cartridges worden gerecycled en leveren een vergoeding op voor de dieren bij AAP.

Marria als symbool
De opbrengst van alle ingezamelde mobieltjes en cartridges gaat naar de opvang en verzorging van dieren zoals chimpansee Marria. Marria werd onlangs door AAP gered uit Portugal, waar ze al dertien jaar bij een gezin in huis leefde. Ze draaide volledig mee als gezinslid. Bij AAP kan Marria, stapje voor stapje, weer een échte chimpansee worden. Van Gennep: “Marria heeft nog een lange weg te gaan, maar we doen er alles aan om haar zo goed mogelijk te begeleiden. Ze heeft een speciaal voor haar opgesteld ‘dreamteam’, bestaande uit een gedragsdeskundige en twee ervaren dierverzorgers. Zij houden dagelijks nauwlettend in de gaten hoe het met Marria gaat en wat zij nodig heeft.”

Helaas is het verhaal van Marria niet uniek. Nog altijd worden apen naar Europa gesmokkeld. Ze belanden in de entertainment of bij mensen in huis als huisdier. Zo zijn er nog duizenden apen door heel Europa die leven onder verschrikkelijke omstandigheden. In deze campagne staat Marria daarom symbool voor al deze dieren die nog in soortgelijke situaties zitten en een tweede kans verdienen.

Tweede leven
Het bedrijf dat de mobieltjes en cartridges voor AAP recyclet, is EEKO. “Door het inzamelen van cartridges en mobiele telefoons steunen we niet alleen het goede werk van stichting AAP, maar dragen we ook bij aan een beter milieu", zegt Patrick Gerritsen, directeur van EEKO. David van Gennep vult aan: “Het is prachtig dat al die mobieltjes en cartridges een tweede leven krijgen, het hergebruiken van spullen vinden wij heel belangrijk. En voor ons is het dubbel mooi dat met de opbrengst van deze actie onze dieren óók een tweede leven krijgen.”

Gratis campagne-uitingen
Door het hele land zijn verschillende campagne-uitingen te zien voor deze grootschalige inzamelactie, zoals in abri’s en in winkelcentra. Deze uitingen zijn geheel kosteloos ontworpen door reclamebureau Most Remarkable en grafisch ontwerpbureau Scherm en Doek. Ivar van der Most, creatief strateeg bij Most Remarkable: “Voor deze campagne hebben we gekozen voor Marria als symbool voor al die dieren die nog hulp nodig hebben. De kleur oranje is een sterke kleur en in combinatie met het grafische beeld van Marria roept het op tot actie. Ons bureau is net als Stichting AAP gevestigd in Almere. Iedereen in Almere en omstreken kent de opvang van AAP en het goede werk dat zij doen en we proberen zo allemaal ons steentje bij te dragen. “

Inzamelzak aanvragen
Met de opbrengst betalen wij de redding, opvang en verzorging van dieren in nood. Doe jij ook mee aan deze inzamelactie? Vraag dan de gratis inzamelzak aan en lever deze met de mobieltjes en cartridges in bij u in de buurt.

Inzamelpunt worden
Wil je de dieren bij AAP helpen met je bedrijf of sportvereniging? Word dan inzamelpunt! Ga daarvoor naar: http://eekoinzamel.nl/aanmelden-inzamelpunt.

Grote inzamelactie voor Marria!

Chimpansee Marria

Oude mobieltjes en cartridges kunnen voor dieren als Marria het verschil betekenen tussen leven en geen leven. Gelukkig is Marria bij AAP, maar helaas zijn er nog duizenden dieren die leven onder verschrikkelijke omstandigheden. Voor al deze dieren én voor Marria willen we je vragen de lades eens goed door te spitten, op zoek naar die oude telefoon of cartridge.

Vraag de gratis inzamelzak aan om je oude mobiel of cartridge in te leveren!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden de leukste verhalen over onze dieren.