Stem voor dieren in de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement

vote for animalsMet minder dan 100 dagen te gaan tot de Europese Parlementsverkiezingen van 23-26 mei 2019, is de #Vote4Animals campagne van start gegaan! De aankomende verkiezingen zijn een cruciaal moment om de politieke prioriteiten van de Europese Unie voor de komende vijf-jarentermijn vast te stellen. Meer specifiek bieden de verkiezingen een belangrijke kans om te waarborgen dat dierenwelzijn prominent deel uitmaakt van die EU-prioriteiten. We weten uit ervaring dat we op Europees niveau meer politieke voortgang op het gebied van dierenwelzijn kunnen boeken wanneer Europarlementariërs gecommitteerd zijn aan dit doel.  Ook weten we dat veel Europese burgers, en Nederlanders in het bijzonder, zeer begaan zijn met het welzijn van dieren. Zij pleiten voor hogere dierenwelzijnsstandaarden én voor acties door EU-instellingen.

De #Vote4Animals campagne, gelanceerd door Eurogroup for Animals samen met AAP en andere partnerorganisaties uit de gehele EU, roept kandidaten voor een zetel in het Europees Parlement op om deze wensen van EU-burgers serieus te nemen en om hun commitment op het gebied van dierenwelzijn te tonen door de Dierenwelzijnsbelofte te ondertekenen. Kandidaten die de belofte onderschrijven worden vermeld op de website www.voteforanimals2019.eu. Hierdoor kunnen EU-burgers gemakkelijk de nationale kandidaten die hun zorgen op het gebied van dierenwelzijn delen identificeren voordat zij naar de stembus gaan in mei.

De Dierenwelzijnsbelofte bevat zowel algemene als specifieke toezeggingen die kandidaten kunnen onderschrijven, inclusief de volgende drie toezeggingen die specifiek raken aan het expertisegebied van AAP:

  • De aanname te ondersteunen van een Europese positieflijst voor exoten, die bepaalt welke exotische dieren verhandeld en gehouden mogen worden in de EU.
  • De invoering te ondersteunen van een Europees verbod op wilde dieren in circussen.
  • Het samenleven met en het nietletale beheer van wilde dieren in de Europese Unie te promoten.

Dus houdt u de komende weken en maanden de website Vote For Animals 2019 goed in de gaten om te zien welke nationale kandidaten voor een zetel in het Europees parlement toegewijd zijn aan het steunen van diervriendelijke wetgeving. Wanneer wij onze stem laten gelden voor dieren en daarmee opkomen voor degenen die niet voor zichzelf kunnen spreken, helpen wij waarborgen dat EU acties leiden tot de best mogelijke uitkomsten voor dieren.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden de leukste verhalen over onze dieren.