Leeuw Govani zet voorzichtig stappen buiten!

De leeuwen Govani en Silas en tijger Keni wennen langzaam aan hun nieuwe, schone omgeving in Primadomus. Als een oud mannetje schuifelt Govani door zijn verblijf. Hij is nog steeds ernstig verzwakt en zijn ledematen willen nog niet zo erg…

Uit bescherming voor zijn broze lichaam hebben onze dierenverzorgers van AAP Primadomus het buitenverblijf aangepast. Govani is bijvoorbeeld nog te zwak om op de platformen te klimmen; hij zou zichzelf kunnen verwonden. Nu kan hij veilig het buitenverblijf verkennen. Na al de mishandelingen die hij heeft moeten ondergaan, heeft hij nu eindelijk frisse lucht, bomen en de zon die warmte biedt…

Ook maatje Silas heeft nog een lange weg te gaan. Hij heeft duidelijk nog moeite met lopen en ook hij is nog niet op gewicht. Maar… zijn wil om het buitenverblijf te verkennen blijkt heel sterk! Hortend en storend gaat hij op ontdekkingstocht. Kijken wat er allemaal te beleven is.

Schril contrast

Hoewel de leeuwen nog erg verzwakt zijn, genieten ze zichtbaar van de ruimte, de frisse lucht en hun poten in het warme zand. Het is een schril contrast met de smerige, stinkende wagenkooi waar we ze eerder dit jaar zwaar verwaarloosd aantroffen. Ze waren ernstig vermagerd, nagels en tanden waren uitgeslagen en ze hadden wonden over het hele lijf. Doordat hun nagels waren uitgetrokken en de vloer was bezaaid met poep, hadden de dieren onvoldoende grip om zich op de glibberige vloer staande te houden. Met als gevolg dat ze keer op keer uitgleden en tegen uitstekende stukken staal van de wagen aan vielen.

David van Gennep, directeur Stichting AAP: “Vorige week was ik even in Spanje en bezocht ik natuurlijk ook Govani en Silas, en schrok opnieuw van hun toestand. Ze zijn nog lang niet uit de gevarenzone, maar we doen ons uiterste best om ze erbovenop te helpen.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden indrukwekkende verhalen over onze dieren