Hiep hiep voor Piep

Lampongaap Piep krijgt een verjaardagstaartPiep is vandaag 25 jaar geworden! Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. We hebben een speciale apentaart gemaakt en vanochtend aan de jarige lampongaap gegeven. Piep genoot er zichtbaar van! Er was natuurlijk ook taart voor Pieps groepsgenoten Pegase en Freya en ook de buren van Piep lieten we meedelen in de feestvreugde: zij kregen een feestelijke apencupcake.

Pieps verhaal
In 2009 kwam Piep naar AAP. Ze kwam uit Polen. Haar eigenaren vertrokken naar Ierland en onderweg droegen ze haar bij Franse Calais over aan een Franse dierenbeschermingsorganisatie. Piep zou bij aankomst in Ierland namelijk een spuitje krijgen of aan een laboratorium worden gegeven. De Franse dierenbeschermingsorganisatie wist helaas ook geen raad met Piep, omdat er geen juiste papieren waren om haar in Frankrijk te houden. Ook toen werd gedacht aan euthanasie. Gelukkig schoot op dat moment Natuurhulpcentrum Opglabbeek in België te hulp, waar Piep tijdelijk verbleef. Daarna kwam ze naar AAP.

Piep liet zich de taart goed smaken'Piep-proof'
Toen Piep bij AAP kwam, stelde onze dierenarts vast dat Pieps armen en benen zwaar vergroeid waren door te weinig zonlicht. Piep was op dat moment al te oud om nog volledig te herstellen, maar gelukkig kan ze er goed mee leven. Ze klimt, klautert en soms rent ze zelfs. Piep staat bij de verzorgers bekend als 'de aap die alles in haar mond stopt', maar dan ook letterlijk alles. Als er bijvoorbeeld een autoband in het verblijf ligt, dan heeft ze - voor je het door hebt - een stuk rubber in haar mond zitten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus de verzorgers zorgen dat de materialen in haar verblijf 'Piep-proof' zijn. Zo is de waterbak van hard plastic, waar ze niets van los kan peuteren.

Apentaart
Vandaag mag Piep wél van alles in haar mond stoppen, maar dat zijn verantwoorde ingrediënten van de apentaart: poeder van apenbrokken, pinda's, pindakaas, paprika, honing, zonnebloempitten, amandelen, gepureerde wortel en gepureerde pompoen. We hopen dat het gesmaakt heeft, Piep!

De buren kregen speciale apen-cupcakes
De buren kregen speciale apen-cupcakes

 

Video: Piep is jarig!

 

Grote inzamelactie voor Marria!

Chimpansee Marria

Oude mobieltjes en cartridges kunnen voor dieren als Marria het verschil betekenen tussen leven en geen leven. Gelukkig is Marria bij AAP, maar helaas zijn er nog duizenden dieren die leven onder verschrikkelijke omstandigheden. Voor al deze dieren én voor Marria willen we je vragen de lades eens goed door te spitten, op zoek naar die oude telefoon of cartridge.

Vraag de gratis inzamelzak aan om je oude mobiel of cartridge in te leveren!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden de leukste verhalen over onze dieren.