Herplaatste dieren juni

Oud-circustijgers Antonella, Zoppa, Natasha, Girona en Mondo zijn vanuit AAP Primadomus naar Isle of Wight Zoo in Engeland gebracht. Dat ging per auto, trein én boot! Bekijk hieronder de beelden van deze bijzondere reis en zie hoe de dieren genieten van hun nieuwe onderkomen. 

Berberaap Haddo komt uit een Franse dierentuin die moest sluiten. Na een tijdelijk verblijf bij AAP, is hij naar De Zonnegloed in België verhuisd. Daar woont hij nu fijn samen met twee vrouwelijke berberapen die ook bij AAP vandaan komen.

Genetkatten Keer, Cadier, Marvel en Mosi zijn naar ARK Wildlife Park in Engeland gegaan. De vier dieren komen allemaal bij particulieren vandaan.

Niet alleen de genetkatten vertrokken naar Engeland; Hudsoneekhoorn Japie ging met ze mee naar het ARK Wildlife Park. Japie werd op straat gevonden in Den Helder (waarschijnlijk ontsnapt of gedumpt) en kreeg een plek in onze opvang, omdat de Hudsoneekhoorn van nature niet voorkomt in Nederland. Veel geluk in Engeland, Japie!

Ringstaartmaki’s Telo, Valo, Azafath, Tsarabe, Velom, Ranobe en Ehara hebben een prachtig verblijf in de Beekse Bergen gekregen. De meeste dieren uit deze groep komen uit een failliet dierenpark in Frankrijk. AAP wist de dieren net op tijd te redden: het gas, water en licht waren al afgesloten en het voedsel was bijna op.

Ringstaartmaki's
Ringstaartmaki's in de Beekse Bergen