Geredde dieren mei/juni/juli/augustus 2019

Hiroshi
Japanse makaak Hiroshi

Japanse makaak Hiroshi werd achterlaten om te sterven in een verlaten dierentuin op Lanzarote waar hij tot dan toe altijd samen met zijn groepsgenootjes had gewoond. Een dierentuin die al drie jaar dicht bleek te zijn. Hij was er hartverscheurend slecht aan toe: graatmager, ontzettend zwak en half kaal. AAP vindt dat geen enkel dier in de steek mag worden gelaten en dat ook kwetsbare dieren het waard zijn om te worden gered. Bij AAP kunnen we hem, dankzij ons deskundige team van dierenartsen, dierverzorgers en gedragsdeskundigen, de zorg bieden die hij zo hard nodig heeft. Hiroshi blijkt een echte doorzetter te zijn, want ondanks alles wat hij in zijn leventje heeft moeten doorstaan, gaat hij stap voor stap vooruit.

Amerikaanse nerts Maximiliaan kwam naar AAP nadat hij was gevonden in een kippenhok in Oudemeer bij een mevrouw in de tuin, waar hij het merendeel van haar kippen had gedood.

Wallaby Perth ontsnapte bij een particulier en werd na weken rondzwerven in Oost- Nederland gevangen en naar AAP gebracht.

Wasbeerhond Northgo werd in Noordwijk langs de weg gevonden. Hij bewoog bijna niet, daardoor konden we hem goed vangen. Mogelijk is hij geraakt door een auto.

AAP ving berberaap Abdulla op. Hij zat in een woonwagenkamp in Nederland. De eigenaar had de aap de dag ervoor gekregen, met een touw om zijn nek.

Gekuifde kapucijnaap Pitaya werd in Frankrijk in beslag genomen bij een particulier en naar AAP gebracht.

Leeuwin Zoula is gered uit een klein, Frans circus dat ging stoppen en niet meer voor haar dieren kon zorgen. De eigenaar had één leeuw al in laten slapen. Gelukkig konden wij Zoula redden en naar onze vestiging in Spanje brengen.

Zoula
Leeuwin Zoula