Geredde dieren mei

Tina
Gele baviaan Tina

Gele baviaan Tina is van Oasis Park in Fuerteventura verhuisd naar AAP in Almere. Onze partner Tui heeft haar naar Nederland gevlogen. Het Oasis Park gaat oude verblijven opknappen en vroeg daarom aan ons om Tina op te vangen. Het park zal in de toekomst weer dieren van AAP opvangen.
Jaren geleden kwamen de eigenaren van Tina samen met haar per boot aan in de haven van Fuerteventura. Ze kwamen helemaal uit Korea. De eigenaren hadden Tina als huisdier, maar gaven haar in Fuerteventura aan iemand anders. De nieuwe eigenaar van Tina behandelde haar ook als huisdier: ze had een luier om en kreeg chocolademelk uit een drinkflesje. Toen Tina agressief werd en steeds ontsnapte, realiseerde de eigenaar dat hij een betere plek voor haar moest zoeken: Tina ging naar het Oasis Park. 

Hudsoneekhoorn Stijntje uit Delft verscheen wel héél vaak in de achtertuin van een echtpaar. Hij kwam af op de walnotenbomen om daar gretig van te snoepen. Stijntje vond het zelfs zo fijn in de tuin, dat hij een nestje maakte in het dak van het tuinhuis. De eekhoorn was alleen iets te enthousiast: hij maakte het tuinhuis kapot. Reden voor het echtpaar om de dierenambulance in te schakelen

Stijntje
Hudsoneekhoorn Stijntje

Na een tijdelijke tussenstop in de Vogelopvang van Delft, is Stijntje naar AAP gebracht. Omdat de Hudsoneekhoorn van nature niet in Nederland voorkomt, krijgt Stijntje een plek in onze opvang. Het is niet bekend waar hij vandaan komt.

Degoe Miguel vertrok eerder met drie andere degoes naar de kinderboerderij in Geldrop, maar helaas zijn zijn maatjes overleden. Miquel is nu terug bij AAP, zodat hij kennis kan maken met een nieuwe groep degoes.     

Witbuikegel Mellow komt bij een Nederlandse particulier vandaan. De vrouw kon niet langer de juiste zorg bieden en het diertje werd daardoor steeds angstiger. Na de quarantaineperiode krijgt Mellow een fijne plek op de Zoogdierenafdeling.

Mellow
Witbuikegel Mellow