Geredde dieren Mei

Neusbeer Uden
Neusbeer Uden

10 mei – Neusbeer Uden gevonden

Uden, een neusbeer van wie de leeftijd onbekend is, is op 10 mei binnengebracht bij AAP in Almere. Omstanders troffen de verloren neusbeer op straat aan en alarmeerde de dierenambulance. Uden bleek onwijs moeilijk te vangen, maar met de hulp van de brandweer én van een dierenarts, kon hij worden verdoofd.

 

14 mei – Prairiehond Drenthe

Zoals de naam al doet vermoeden, komt Drenthe uit de gelijknamige provincie in eigen land. AAP kreeg een belletje van de lokale dierenambulance met de vraag of er plek was voor een verloren prairiehond.

Er werd een verblijf klaargemaakt en Drenthe kon worden ontvangen.

 

26 mei – Ringstaartmaki’s na aansterken naar AAP

Chouchou (6) en Queeny (5) kwamen bij een Franse particuliere eigenaar vandaan. De twee ringstaartmannen moesten echter eerst bij een dierenarts aansterken, voor ze naar AAP konden gaan. Hun conditie was namelijk te slecht voor transport. Na een periode van goede verzorging, mochten de twee naar Almere komen.

Ze kunnen het samen erg goed vinden, ondanks het feit dat het paringsseizoen begint en Queeny (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden) ook gewoon een mannetje is!

Beiden zijn dol op banaan, appel en watermeloen, maar de tomaten laten ze voor wat het is – meh, die groente ook altijd…

Chouchou en Queeny
Chouchou en Queeny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 mei – Berberapen Bart en Mouki komen terug

Na de dood van het dominante vrouwtje Pepina, keerde de rest van de groep berberapen zich tegen de net zo dominante Bart. Bart vond het niet meer leuk en brak uit de omheining van hun verblijf. Keer op keer, ondanks de maatregelen van de Franse dierentuin Pescheray.

Mouki komt terug vanuit Monkey Haven. Sinds de dood van enkele groepsgenoten heeft de berberaap zich afgesloten van de groep. Ze eet niet meer en wil niet naar buiten. Ook zijn haar groepsgenoten agressief tegenover Mouki, waardoor Monkey Haven geen andere kans heeft dan Mouki weer te verhuizen naar AAP, waar ze meer dan welkom is.

Bart en Mouki worden in de quarantaine gekoppeld, waarna ze samen een toekomst kunnen opbouwen.