Geredde dieren Juni

Lina bij AAP
Lina bij AAP in de quarantaine

7 juni – Berberaap Lina 

Jonge berber Lina is afkomstig uit Frankrijk, waar ze bij Franse particulieren in de garage woonde. Met een oppervlak van 15m2 en wat autobanden geen goede leefomgeving voor een sociaal dier. Lina (voorheen Mouki) is met tweeënhalf jaar nog jong. Hoe haar toenmalige eigenaren Lina in handen kregen, is niet duidelijk.

Lina heeft, voor haar redding, een tijdje bij een Franse dierenarts doorgebracht. Ze had hier een dubbele kooi tot haar beschikking. Het personeel gaf haar een knuffelaap, maar daar was Lina toch echt te bang voor.

Inmiddels is Lina bij AAP en krijgt ze alle ruimte en verzorging die ze nodig heeft.

 

18 augustus 2017 – Update Lina

Op dit moment zit Lina nog steeds in de quarantaine. Gelukkig gaat het steeds beter met de kleuteraap. Toen Lina net bij ons kwam vertoonde ze stereotiep gedrag, zoals ijsberen. Dat wordt al steeds minder. Ze is samengevoegd met berberaap Mouki en dat heeft haar goed gedaan.

De andere berberaap is een ouder en dominant vrouwtje. Lina leert veel van haar over apengedrag, zoals vlooien. En met resultaat: Lina vlooit Mouki regelmatig!

Lina is een jong dier en daar gedraagt ze zich (gelukkig) ook naar. Ze is erg speels en ze durft al veel capriolen uit te halen. Soms hangt ze ineens ondersteboven. De speelse Lina wil de hele dag door spelen, maar de oudere berberaap heeft daar niet altijd zin in. Lina mist dus soms nog wel een speelkameraadje. Maar verder gaat het de goede kant op met haar!