Geen kettingen meer voor Aurora

Berberaap Aurora zat vastgeketend aan een hondenhokAurora werd als baby uit Marokko gesmokkeld en kwam op opmerkelijke wijze bij een tankstation in Spanje terecht. Ruim zes jaar geleden stopte daar een auto met pech. Geld om de auto te laten maken, had eigenaar niet. Wél had hij een babyaapje en de ruil was snel gemaakt.  

In de jaren die volgden, zat Aurora vastgeketend aan een vies, klein hondenhok. Ze had geen soortgenootjes om mee te spelen; haar enige maatje was een hangbuikzwijntje dat daar rondscharrelde. Uit wanhoop probeerde Aurora hem te vlooien.

Inmiddels is Aurora veilig in AAP Primadomus. Hier kan ze in alle rust herstellen van haar verleden. Ze heeft echter nog een lange weg te gaan: Haar heupen en benen blijken bijvoorbeeld erg zwak. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat ze nooit heeft kunnen klimmen en springen…

Dieren als Aurora hebben veel meegemaakt en moeten weer op krachten komen. Een gezonde maaltijd maakt hierbij al een wereld van verschil. Wil jij ze iets extra’s toestoppen? Kijk hier hoe je kunt helpen

Help mee aan het herstel van Marria

Marria

Chimpansee Marria leefde 13 jaar lang als ‘levende pop’ bij een Portugese familie in huis. Ze sliep in pyama in bed, douchte met ieder gezinslid en at wat de pot schafte. In al die jaren zag ze nooit een soortgenootje. Afgelopen weekend konden we haar redden. We hebben jouw hulp nu heel hard nodig om Marria een veilig thuis met soortgenootjes te geven! Help jij mee aan haar herstel?

Doneer €10,- voor gezonde voeding en een veilig thuis.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke 2 maanden de leukste verhalen over onze dieren.