Chimpansees Bongo en Klaus

Chimpansee Bongo
Chimpansee Bongo

Bongo en Klaus moesten jarenlang met toeristen op de foto op de stranden van Tenerife. Gelukkig werden ze in beslag genomen en overgebracht naar Monkey Park. Het park was een tijdelijke oplossing voor deze twee mannen, want Monkey Park is niet ervaren in het verzorgen van chimpansees. Het was dus belangrijk dat Bongo en Klaus allebei naar AAP zouden komen.

 

De transportkisten staan klaar om het ruim in te gaan.
De transportkisten staan klaar om het ruim in te gaan.

 

TUIfly heeft de twee chimpansees gratis van Tenerife naar Nederland gevlogen. Hoewel Bongo en Klaus in het ruim meevlogen, waren alle passagiers op de hoogte van de bijzondere 'vracht' omdat de gezagvoerder het speciaal had omgeroepen.

 

 

Eenmaal bij AAP mochten de dieren uit hun transportkisten en ze waren dolblij om elkaar weer te zien! Bij AAP krijgen de twee mannetjes de juiste zorg en kunnen ze, na hun quarantaineperiode, samen met andere soortgenoten genieten van een chimpanseevriendelijk verblijf.

Chimpansee Klaus
Chimpansee Klaus

 

Grote inzamelactie voor Marria!

Chimpansee Marria

Oude mobieltjes en cartridges kunnen voor dieren als Marria het verschil betekenen tussen leven en geen leven. Gelukkig is Marria bij AAP, maar helaas zijn er nog duizenden dieren die leven onder verschrikkelijke omstandigheden. Voor al deze dieren én voor Marria willen we je vragen de lades eens goed door te spitten, op zoek naar die oude telefoon of cartridge.

Vraag de gratis inzamelzak aan om je oude mobiel of cartridge in te leveren!