Berberaap Memouna

Memouna De zomer is ten einde en bij AAP is het helaas inmiddels vaste prik. Een jong berberaapje, door haar eigenaren Memouna genaamd, werd vanmiddag bij AAP in Almere gebracht. De Marokkaans-Nederlandse eigenaren hadden het jonge berbervrouwtje uit medelijden voor 100 euro op de markt in Marokko gekocht tijdens hun vakantie.

Memouna was echter niet zindelijk te krijgen en werd binnen enkele weken naar de badkamer van de Amsterdamse woning verbannen. Ze is naar AAP gebracht door twee kennissen van de eigenaren, die hun wisten over te halen om het jonge aapje af te staan.

Memouna is het tweede berberaapje in korte tijd dat van Nederlandse eigenaren afkomstig is. Elk jaar wanneer de zomer ten einde loopt en de toeristen terugkeren uit Marokko, neemt het aantal berberapen dat bij AAP wordt aangemeld toe. Oorzaak is de illegale handel, die handig inspeelt op het gevoel van medelijden dat toeristen krijgen wanneer jonge berberaapjes te koop worden aangeboden. Door het kopen van de aapjes houdt men de handel echter in stand.